• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 10 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 August , 2024

Radu Trufan: „Singura șansă la un trai decent al persoanelor vulnerabile este accesul la educație”

Recent, în Sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș, a avut loc întâlnirea membrilor Grupului de Lucru Mixt (GLM) organizată de Instituția Prefectului Județului Maramureș. La eveniment au fost prezenți, pe lângă gazde, respectiv Rudolf Stauder - prefect și Eniko Krizsanovszki - suprefect, și Dragoș Hotea - secretar de stat Cabinetul prim-ministrului, Iulian Paraschiv - secretar de stat, președinte Agenția Națională pentru Rromi, Cecilia Văduva - secretar general adjunct Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Moga Elly Ana, Punctul Național de Contact pentru Romi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marian Daragiu, - subsecretar de stat Ministerul Educației, Francisc Oscar Gal - secretar de stat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Dincer Geafer - secretar de stat Departamentul pentru Relații Interetnice.

 

Nu au lipsit Radu Trufan, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, primar Baia Mare, Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației, Vlad Duruș, administrator public Baia Mare, precum și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor nonguvernamentale din Maramureș, care sunt implicați în proiectele derulate privind protecția și incluziunea socială a persoanelor vulnerabile.

 

„Educația, sănătatea, locurile de muncă, promovarea culturii și a identității culturale, combaterea discriminării, solicitarea actelor de identitate, sunt o parte dintre subiectele pe care le-am dezbătut azi în cadrul Grupului de Lucru Mixt. Mediatorii sanitari, mediatorii școlari sunt cei care, alături de reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, se implică activ pentru a găsi soluții la problemele pe care le întâmpină rromii care locuiesc deseori la limita existenței. Educația este esențială în comunitățile de rromi pentru ca situația lor să se îmbunătățească. Cu siguranță, factorii implicați vor face pași importanți pentru ca toți copiii din mediile defavorizate să aibă șansa la un viitor mult mai bun”, a punctat Radu Trufan.

 

Membrii Grupului de Lucru Mixt, precum și cei prezenți la această acțiune vor face vizite în comunitățile de rromi din Maramureș pentru a se documenta la fața locului în vederea implementării Planului de Măsuri privind aplicarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români de etnie rromă pentru perioada 2022-2027.

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.