• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Octombrie , 2022

Protestul AUR în Maramureș

Așa cum au anunțat liderii AUR Maramureș, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc un protest al membrilor filialei de partid în fața prefecturii Maramureș. Mesajul general al manifestării a fost: „Solidaritate cu toată țara! Maramu­reșul protestează și este doar începutul!”. A fost prezent și deputatul Darius Pop. Parlamentarul maramureșean a luat cuvântul și a criticat actualul guvern pentru creșterea prețurilor la energie și creșterea ratelor bancare. Oamenii au scandat „Jos Guvernul trădător!”, „Vrem alegeri anticipate!”, „Stați în case și înghețați și mereu veți fi furați!”, „Unitate Națională!”, „Trăiască,  Trăiască, Trăiască și înflorească,  Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Protestul AUR din Baia Mare s-a desfășurat fără pro­bleme. Coloana membrilor de partid, zeci de băimăreni și din împrejurimi au străbătut orașul pentru a ajunge în fața Prefecturii Maramureș. Au avut steaguri, pancarte și au strigat lozinci.
Deputatul Darius Pop a început discursul cu mesajul: „Maramu­reșul este unit!”. Oamenii prezenți au ascultat discursul deputatului mara­mureșean, au aplaudat și au scandat lozinci antiguvernamentale.
„Suntem prezenți aici pentru că ne pasă. Este începutul protestelor în Baia Mare, Maramureș. De acum încolo, vom fi mai prezenți în viața publică, pentru ca toți să înțeleagă mesajele noastre și să  vină alături de noi în activitățile și manifestările pe care le  vom organiza”, a spus deputatul Pop.
Liderul AUR Maramureș crede că cei prezenți la protest au dus mesajul AUR în toate locurile din oraș, din județ. Pe de altă parte, deputatul AUR explică ce s-a întâmplat în ultima perioadă în Parla­mentul României.

„Dacă vă întrebați de ce am ieșit în stradă să protestăm și să prevenim inevitabilul catastrofal pe care guvernanții noștri ni-l pregătesc, iată că s-a adeverit.
PSD-PNL-UDMR-USR au votat pentru mărirea taxelor! După ce săptămâna trecută Ciolacu spunea că nu vor fi creșteri de taxe locale, iată că astăzi la Senat în comisia de muncă s-a votat pentru majorarea lor de toate partidele sistemului. La fel zicea și Virgil Popescu despre energia care va fi mai ieftină după liberalizarea pieței și iată: românii nu-și mai pot plăti facturile. Sărăcirea României și a românilor se face sistematic, în timp ce noi rămânem nepăsători. Ignoranța noastră va transforma viitorul copiilor noștri într-o sclavie!”, a mai spus Darius Pop.
Legat de mărirea taxelor, un mesaj puternic a venit și de la conducerea centrală a AUR.

„AUR respinge orice tentativă de majorare a taxelor și impozitelor pentru români!
AUR nu este de acord cu majorarea, sub nicio formă, a impozitelor locale începând cu anul viitor, așa cum propune coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR. Niciun partid responsabil nu poate fi de acord cu o asemenea decizie într-un context extrem de dificil pentru români.  În luna decembrie 2021, atât premierul Nicolae Ciucă, cât și partenerii săi de coaliție, reprezentanții PSD, se băteau cu pumnul în piept că nu vor fi majorate taxele și impozitele pe care românii le vor plăti. Nu a trecut nici măcar un an și deja vorbim de noi majorări ale birurilor pe care românii trebuie să le plătească. V-ați asumat guvernarea țării, atunci guvernați și veniți cu măsuri pentru oameni, nu împotriva lor!”, au spus liderii AUR.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.