• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 1 Octombrie , 2013

Protest la REMIN

La mijlocul săptămânii trecute, în faţa sediului Remin a avut loc un protest al minerilor care mai lucrează în Companie. Cei 60 de ortaci au cerut plata salariilor restante, restanţa aflată în a treia lună.

Discuţiile cu conducerea Companiei au început încă de la prima lună întârziere, dar Compania este legată de bugetul primit de la Bucureşti, respectiv de fondurile alocate pentru închideri de perimetre, pentru conservare. În acest an, aceste fonduri reprezintă până în acest moment doar 20% din banii primiţi anul trecut. Nici la rectificarea din vară, Remin nu a avut parte de o suplimentare pentru plăţile spre cei 170 de ortaci care mai lucrează la Remin.

 

În momentul de faţă, cele mai mari speranţe sunt în rectificarea din octombrie.Minerii maramureşeni au protestat paşnic, dar ei ameninţă cu blocarea în subteran până vor primi salariile restante. Chiar dacă în nord minele au fost închise, multe dintre ele au posibilităţi de acces, adică se pot bloca minerii în galeriile aurului pierdut.Situaţia ortacilor este gravă, mulţi dintre ei au cardurile pentru salarii blocate, neprimind leafa au apelat la „facilitatea” cardului de a te împrumuta pe o perioadă scurtă de timp, în limita salariilor primite, returnarea făcându-se la virarea salariilor. Fără salarii, cardurile au fost blocate. Minerii sunt supăraţi, amărâţi, este început de şcoală, iar nevoile sunt mari. Chiar dacă se crede că ei au salarii mari, majoritatea se regăseşte pe salarii de 800-1000 de lei, brut. Pe de altă parte, ortacii maramureşeni au cele mai mici salarii din ţară, din sistem, deoarece nu au mai avut măriri salariale din anul 2007.

 

Supărarea este şi mai mare din cauza celor 8 milioane de euro blocate de AAAS, în urma vânzării piritelor arsenioase. Fostul AVAS vrea îndestularea creditorilor, pe lista cărora salariaţii se simt la coadă. Vom reveni.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.