• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 22 Iulie , 2012

În campanie, Ovidiu Nemeş spunea că nu promite decât ceea ce poate face. Ajuns primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş a luat pe rând priorităţile Sighetului şi a demarat deja rezolvarea lor. 

 

Politica prioritizării şi a paşilor mărunţi spre rezolvare problemelor. Aşa poate fi descrisă pe scurt tactica adoptată de primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş care a „atacat” deja rezolvarea principalelor proiecte trasate în campania electorală şi în urma campaniei publice de consultare a sighetenilor. Rând pe rând, problemele spinoase ale cetăţenilor au intrat în atenţia lui Nemeş şi, în toate cazurile s-au făcut paşi decisivi pentru rezolvarea lor.

 

Una dintre priorităţile administraţiei sighetene şi ale primarului Ovidiu Nemeş a fost rezolvarea problemelor cu facturarea serviciilor de alimentare cu apă prestate de Vital. În acest sens au avut loc deja o serie de discuţii cu operatorul de apă-canal şi primarul spune că în curând va fi demarat un amplu proiect de branşare individuală a sighetenilor la reţeaua de apă.

Apoi, o altă prioritate a noului primar este fluidizarea circulaţiei. În acest sens s-a demarat proiectul construcţiei unui sens giratoriu. Ovidiu Nemeş spune că: „pentru fluidizarea circulaţiei avem în vedere sensul giratoriu în faţa Complexului, unde monumentul Ostaşului Necunoscut va fi mutat înaintea Petrom-ului din Piaţa 1 Decembrie şi pus în valoare acolo, iar în zona nou creată vom construi un sens giratoriu care va fluidiza circulaţia”. Pentru creşterea siguranţei cetăţenilor, un alt punct important din strategia primarului, a fost iniţiat deja un proiect care prevede monitorizarea video în zona centrală.

 

 De asemenea, în acest an vor fi modernizate mai multe tronsoane de drum. Primarul Ovidiu Nemeş explică: „vizăm străzile Lucian Blaga, Silaghi Istvan şi Gheorghe Lazăr, segmentul acesta de drum împreună cu o stradă adiacentă, strada Mărăşeşti pe care vrem să le finalizăm anul acesta şi o altă stradă, strada Pandurilor pe care deja am demarat procedura de achiziţie publică. Acestea vor fi cele mai importante drumuri asfaltate anul acesta. De asemenea, continuăm programul de modernizare a cartierelor. Pentru toamna aceasta vrem să demarăm proiectul de reamenajare urbanistică a cartierelor care include şi sistematizarea garajelor din cartierele Sighetului”.

 

O altă problemă spinoasă a administraţiei sighetene o reprezenta Podul Istoric peste Tisa, care înghiţea o mulţime de bani şi care, deşi leagă două ţări se află în administrarea Primăriei Sighet. Ovidiu Nemeş a făcut deja demersuri la Ministerul Transporturilor, în aşa fel încât podul să fie preluat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale: „Am făcut demersuri la minister, o parte din acte s-au trimis deja acolo, vom iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern prin care CNADNR va prelua Podul Istoric, ne încarcă pe noi de foarte multe costuri de întreţinere şi fiind un pod care deserveşte două ţări, România şi Ucraina, e firesc să-l preia Ministerul Transporturilor”.

 

Pentru a creşte transparenţa decizională şi accesul cetăţenilor la informaţiile de interes public, în curând va fi lansat şi noul site al Primăriei Sighetu Marmaţiei care va conţine informaţii utile pentru locuitorii municipiului de Peste Deal dar şi hotărâri de Consiliu Local.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.