• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 16 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2024

„Promenada Inimii”

La invitația Rotary Vișeu de Sus, o echipă mixtă formată din voluntari de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poienile de sub Munte (SVSU Poieni Pdsm Maramureș) și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Orașul Târgu Lăpuș au participat la „Promenada Inimii”, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Inimii.

Voluntarii au desfășurat acțiuni de informare și activități demonstrative, inclusiv folosind echipamentul din dotarea autospecialelor de intervenție, în vederea evidențierii rolului extrem de important al acordării primului ajutor de urgență în comunitate, manevre vitale în primele minute până la sosirea echipajelor specializate.

Vizitatorii au înțeles ce înseamnă Prim Răspuns în Comunitate în situații de urgență, în caz de dezastru sau catastrofă, au descoperit ce înseamnă primul ajutor și cât de important este să intervină rapid pentru a salva viața unei persoane aflată într-o situație critică. Au înțeles cât de importantă este siguranța lor, au învățat cum să comunice atunci când trebuie să sune la 112, au învățat să ceară ajutor în situații deosebite. Nu în ultimul rând, au observat și experimentat practic proceduri și tehnici de intervenție ale echipajelor specializate.

Cu sprijinul partenerilor, Consiliul Județean Maramureș, Visit Maramureș, Medimpact, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Printmasters Europe, Italsofa Romania, B. Braun, Hotel Seneca, Service Auto Seneca, I C E P, Meditech SRL, Andana Pan, PLUS TV Maramureș, Power Medical, SC VITAL SA, răspund cu promptitudine pentru a veni în sprijinul locuitorilor din județul Maramureș.

Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta (Order of Malta) în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.