• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 25 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Octombrie , 2014

Proiectul Regions For Green Growth

La Consiliul Judeţean Maramureş, a avut loc deschiderea Conferinţei finale a proiectului „Regions For Green Growth – Regiunile pentru o dezvoltare verde”. Scopul conferinţei este de a cunoaşte activităţile şi rezultatele obţinute în cadrul proiectului, bunele practici prezentate de parteneri, precum şi noutăţi despre următorul program de cooperare interregională al Comisiei Europene.

 

Acţiunea s-a bucurat de prezenţa tuturor partenerilor: provincia Flevolant (NL, partener lider), regiunile Norrbotten şi Vasternorrland (SE), Agenţia pentru Energie Prahova, Consiliul Judeţean Maramureş, regiunile Abruzzo şi Lazio (IT), Agenţia de Energie Valencia şi Institutul tehnic pentru Energie (ES), Parcul Ştiinţific Patras, reprezentând regiunea Western Greece (EL), Centrul pentru dezvoltare regională reprezentând regiunea Gabrovo (BG), provincia Noord-Brabant (NL), Adunarea Regiunilor Europene, Agenţia de Dezvoltare Regională Eszak – Alfod (HU) şi regiunea Greater Manchester (UK).

 

În cadrul proiectului, regiunile partenere şi-au propus să identifice instrumente de politici regionale, mecanisme şi abordări menite să îmbunătăţească accesul la finanţare şi să stimuleze investiţiile în domeniul energiei regenerabile.

Obiectivul general este de a dota regiunile cu politici şi instrumente regionale care să crească accesul la finanţări şi să accelereze investiţiile în proiecte din domeniul energiei durabile.

 

Prezent la lucrările derulate pe parcursul întregii zile, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a vorbit despre importanţa iniţierii unor parteneriate într-un domeniu atât de important cum este cel energetic: „Sunt câteva elemente demne de precizat vizavi de acest proiect. În primul rând, parteneriatul foarte generos, în care sunt implicate din atât de multe ţări europene, demonstrează – dacă mai era cazul – importanţa şi preocuparea pentru un domeniu major precum este cel energetic. Apoi, conştientizarea faptului că soluţiile în domeniul energiei trebuie privite şi abordate integrat, global prin proiecte de anvergură. Obiectivele ambiţioase propuse în cadrul acestui proiect au fost implementate de către parteneri prin instrumente de lucru specifice”, a spus Ciceu.

 

Preşedintele CJ a mai spus că: „Iniţiativele care pot atrage cel mai repede investiţii substanţiale şi care la rândul lor pot genera cele mai mari reduceri ale emisiilor de carbon sunt cele din sectorul clădirilor. Pentru a iniţia un program amplu de reabilitare este nevoie de un studiu care să ofere informaţii cu privire la starea clădirilor, împreună cu o listă de măsuri ce trebuie aplicate pentru a creşte performanţa energetică a clădirilor respective. Măsurile se vor baza pe modele de afaceri prin care se vor analiza mai multe scenarii cost-beneficiu. Studiul va permite elaborarea unei liste de priorităţi cu clădirile în care se impun intervenţii urgente şi va sta la baza cererilor de finanţare depuse pe fonduri. structurale, ca de exemplu viitorul Program Operaţional Regional”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.