• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 24 Mai , 2012

Profesorul anului, din Maramureş

Colegiului Economic "Pintea Viteazul"  din Cavnic are cele mai multe proiecte europene câştigate din Maramureş, iar acest lucru i se datorează profesorului Claudia Stoica. Activitatea sa este apreciată la nivel naţional.

 

 

Claudia Stoica este în prezent directorul Colegiului Economic "Pintea Viteazul"  din Cavnic. Anul trecut s-a numărat printre laureaţii Premiilor în Educaţie, organizate de Fundaţia “Dinu Patriciu”. În cadrul unei festivităţi organizate la Palatul Parlamentului, Gala Premiilor în Educaţie – ediţia 2011 a avut 11 secţiuni de concurs. Gala Premiilor în Educaţie este un proiect anual, iniţiat cu scopul de a identifica şi recompensa exemplele de bună practică din domeniul educaţiei.

Liceul din Cavnic are cele mai multe proiecte europene din Maramureş, iar acum subliniem că acest lucru i se datorează în special Claudiei Stoica, profesor de engleză. Cum a ajuns la această Gală? “Trebuia să-ţi depui o candidatură cu activitatea din anul şcolar care a trecut. Foarte mult a cântărit activitatea pentru comunitate, după care tehnici de predare etc. Din toată ţara au fost 75 de candidaturi eligibile, din care am rămas în finală 10. Din Maramureş numai eu am fost printre profesorii finalişti”, ne-a explicat Claudia Stoica. Fundaţia „Dinu Patriciu” i-a acordat premiul trei la secţiunea „Profesorul preuniversitar al anului”.

Printre personalităţile care au înmânat premiile s-au numărat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, realizatoarea TV Melania Medeleanu, Radu Gologan – preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice şi Alexandru Mironov – editor senior al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

 

Care sunt principalele proiecte care au cântărit în această premiere? „Am făcut cu Primăria un proiect pe care trebuie să-l implementăm: Centru Multifuncţional pentru învăţare continuă – Europa. Asta înseamnă că se va amenaja o sală în Liceu care se va numi „Europa”, o să fie un centru multifuncţional, cu calculatoare, mese noi şi tot ce trebuie. Pentru şomeri o să fie cursuri gratuite de engleză, consiliere şi noţiuni de bază în informatică. Iar pentru copii, vor fi activităţi extraşcolare cu ateliere artistice, susţinute voluntar de profesori.

De asemenea, avem proiectul Regio cu ISJ şi Primăria, unde e vorba de beneficiile utilizării mijloacelor IT la oră. Mai avem un proiect Comenius cu elevii, care intră în anul II de derulare, unde studiem anii adolescenţei bunicilor, părinţilor şi în prezent. Anul trecut am mai organizat „Ziua Limbilor Străine” la Cavnic, am avut revista liceului „Liceenii...altfel!”, care a luat premiul I la Concursul Judeţean de Reviste Şcolare. De asemenea, am colaborat cu Asociaţia de Autism şi am organizat o strângere de fonduri, iar fondurile au fost date unui copil bolnav din Cavnic”, ne-a spus Claudia Stoica.

 

 

Proiecte şcolare Comenius

- 2007-2009: Respect the differences and appreciate the similarities! (proiect multilateral cu alte 5 licee)

- 2008-2010: Legends of the past-A European heritage (proiect bilateral cu Franţa)

- 2010-2012: The changing face of Europe (proiect multilateral cu alte 9 licee)

 

Proiecte Tineret in Acţiune, schimburi de tineri, cu clubul Rainbow, înfiinţat în 2004 pentru liceenii din Cavnic

- Polonia, 2007

- Turcia, 2010

- Polonia, 2011 - 2 schimburi - unul la Gdansk și altul la Czudek

- Ungaria 2011 - 3 schimburi cu diferite teme

- Italia 2011

- în total, peste 50 de tineri au participat la aceste schimburi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.