• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 25 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 3 Iulie , 2014

Profesionalism şi perseverenţă

Este singura femeie primar de oraş din judeţ şi una dintre puţinele din ţară. Mai mult, Gabriela Florica Tulbure este un exemplu de perseverenţă şi profesionalism. În numai doi ani de mandat, a reuşit să bifeze o lungă listă de realizări şi, de asemenea, să gândească o strategie de dezvoltare a oraşului.

 
 
 
Reporter: Câteva realizări din aceşti doi ani de mandat.

Gabriela Florica Tulbure: Pentru siguranţa cetăţenilor, în primul rând nu am mai oprit iluminatul public noaptea pe întreaga suprafaţă a oraşului, iar de atunci n-am mai avut furturi, accidente mortale, care erau foarte frecvente pe strada Băii, o stradă intens circulată. Apoi, am montat 11 camere care ne ajută să supraveghem oraşul mai îndeaproape şi să creştem siguranţa cetăţenilor, de asemenea, ne ajută să elucidăm cazurile de furt sau alte infracţiuni. Tot pentru siguranţa cetăţeanului am făcut sensul giratoriu, ca să nu se mai circule cu viteză în oraş. Pentru siguranţa copiilor am pus câte un poliţist la fiecare trecere de pietoni, dimineaţa la ora 8, când copiii merg la grădiniţă sau la şcoală şi la amiază, când ies, ca să-i ajute să traverseze strada. De asemenea, am făcut un pod în zona Industrială a oraşului, înainte aveau un pod foarte îngust, unde totdeauna erau accidente. De asemenea, am făcut un pod în faţa bisericii ortodoxe nr.2, biserica de lemn. Tot pentru siguranţa cetăţenilor, o persoană de la poliţia locală veghează în oraş ca să eradicăm cerşetoria şi alte fenomene sociale negative.

Pentru sănătatea cetăţenilor, am deschis staţia de subambulanţă, suntem în negociere cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” în vederea înfiinţării unei secţii în care să putem efectua internări de o zi. Avem patru medici de familie care asigură asistenţa medicală a cetăţenilor, totodată, avem un Centru de permanenţă, unde 6 medici asigură permanenţa.

 

Dacă vorbim de învăţământ, am căutat mereu să sprijinim educaţia, atât pe partea de infrastructură şcolară, cât şi din punct de vedere a procesului educaţional. În 2013, am făcut 8 parcuri de joacă pentru copii, nu existau deloc şi era mare nevoie de acestea. De asemenea, am reuşit să reabilităm Grădiniţa de pe strada Cuza Vodă. În prezent se lucrează din plin la liceul agricol, deoarece începând cu anul şcolar 2014-2015 vom realiza o singură instituţie de învăţământ, din mai multe considerente, una ar fi scăderea natalităţii, care este o problemă naţională, apoi ne dorim să câştigăm un proiect privind realizarea unui campus şcolar pentru care avem nevoie de minim 1000 de copii sub aceeaşi personalitate juridică. De asemenea, la şcoala nr. 2 am avut foarte puţini copii, şi din această cauză n-am putut titulariza cadre didactice. Interesul nostru este să asigurăm un proces educativ de calitate şi atunci ne-am gândit că cel mai bine ar fi să reunim toate şcolile sub aceeaşi personalitate juridică şi astfel putem pune copiii pe grupe de vârstă în unităţile pe care le avem. 

Clădirea liceului a beneficiat şi de lucrări de izolare, de asemenea, am realizat parcarea liceului şi am amenajat parcul din faţa liceului, iar lucrările continuă. Ne dorim să realizăm un teren sintetic şi până în toamnă să amenajăm o curte atractivă pentru elevi. Am reuşit să montăm sistem de supraveghere la Şcoala nr. 1 în toate sălile. Pe principiul „mens sana in corpore sano”, am reuşit să realizăm câteva lucruri importante şi pentru sport. Aş aminti reparaţii capitale la stadion, apoi muncim şi ne dorim să reamenajăm sala de sport, să sprijinim sportivii, avem numeroşi sportivi cu care ne mândrim.

 

Infrastructura s-a numărat, de asemenea, printre priorităţile noastre, am avut un program constant de asfaltări, printre care aş aminti străzile Someş-Castanilor, am reuşit să reabilităm trotuare, apoi am reuşit să realizăm proiectul de alimentare cu apă şi canalizare în Viile Apei, de asemenea, se află în derulare proiectul de alimentare cu apă şi canalizare prin ADI Maramureş. Am reuşit reabilitarea remizei PSI, am decolmatat mai multe văi, am pus balustradă în centru, pe Seinel, pentru siguranţa cetăţenilor. Aş aminti aici şi reabilitarea sediului primăriei, amenajarea interiorului, cumpărarea de mobilier, în aşa fel încât clădirea să aibă un aspect mai european. Am realizat 5 staţii de autobuz, foarte utile şi totodată frumoase. Avem în construcţie un bloc ANL, care se află în faza de fundaţie. Pentru lucrările din oraş am cumpărat o remorcă cu tractor.

 

Am investit mult şi în zona de protecţie a mediului, amenajând parcurile şi centrul oraşului, plantând flori, montând bănci şi coşuri metalice pentru gunoi. În acest domeniu avem un proiect foarte important, privind producerea de Biogaz pe care dorim să-l implementăm în perioada următoare. Am reuşit să înlocuim becurile cu leduri, ceea ce înseamnă şi o economie importantă la bugetul local, dar şi o investiţie pentru protecţia mediului.

 

Rep.: Cum aţi caracterizat aceşti primi doi ani de mandat?

Gabriela Florica Tulbure: Au fost grei, dar şi frumoşi. A fost destul de greu pentru că vin din mediul de afaceri, o zonă în care lucrurile merg mult mai repede, nu e nevoie de atâtea hârtii, aici e mai multă birocraţie. Am început proiectul legat de biogaz de doi ani şi încă n-am reuşit să-l finalizăm, pentru că n-am reuşit să terminăm licitaţia, să avem un câştigător desemnat şi să demarăm lucrările. Dar atunci când iubeşti oamenii, totul devine foarte uşor.

 

Rep.: Cum arată o zi din viaţa de primar? Am văzut că aveţi şedinţe şi la ora 18.

Gabriela Florica Tulbure: Sunt obişnuită de 23 de ani să-mi încep ziua când mă trezesc şi o închei când mi-am terminat lucrul şi mi-am îndeplinit sarcinile. N-are importanţă cât e ora.

 

Rep.: Cea mai mare mulţumire sufletească din aceşti doi ani de mandat?

Gabriela Florica Tulbure: Faptul că lucrurile merg într-o direcţie bună. Uite că am ţinut proiectul cu blocul ANL de ani şi prin grija domnului Dragnea şi a domnului premier am obţinut 20 de miliarde, am început lucrările şi sper ca la toamnă să putem da repartiţia celor care vor întruni condiţiile. Sunt mândră că am câştigat proiectul cu staţia de biogaz, e primul proiect câştigat după ce am venit la Primăria Seini, are o valoare de 2 milioane de Euro şi ne dorim să-l demarăm. Totodată mă doare că lucrurile nu se mişcă mai repede, aşa cum mi-aş dori şi eu, şi cetăţenii oraşului. Un gust amar îmi lasă faptul că nu putem crea locuri de muncă pentru că nu avem terenuri pe care să le oferim investitorilor. Consider că cea mai mare valoare a oraşului nostru sunt oamenii de afaceri şi încercăm să-i sprijinim pe cât putem. Dacă în 1960 ne întrebam ce putem face noi pentru ţară, acum cred că a venit momentul să-i întrebăm pe oameni ce poate face ţara pentru ei.

 
Rep.: Despre echipa primăriei?

Gabriela Florica Tulbure: Colaborez foarte bine cu tot aparatul primăriei, cu domnul viceprimar, domnul secretar, cu consiliul local. Nu avem divergenţe politice, pentru că partidul nostru se numeşte Seini. Am pus omul mai presus de orice, iar interesul nostru este să-l ajutăm pe fiecare om din oraş, să nu-i ţinem mult pe holuri, să-i ajutăm, să le spunem adevărul. De asemenea, colaborăm bine cu CJ, cu domnul vicepreşedinte Gabriel Zetea, cu parlamentarii de zonă.

 
Rep.:Un mesaj pentru seineni?

Gabriela Florica Tulbure: Să aibă încredere în mine, sunt aliata lor şi o să fac tot ce-mi stă în putere ca să avem un oraş civilizat, frumos, curat, în care să trăiască bine. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.