• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 06 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Iulie , 2024

Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii” – ediția a 9-a, 2024

În ziua de Rusalii, cu începere de la ora 15.00, credincioșii băimăreni și din împrejurimile municipiului au venit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” pentru a lua parte la tradiționala procesiune „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, ediția a 9-a.

 

Deși a fost o căldură mare, peste o mie de credincioși au pornit din curtea Catedralei cântând pricesne, purtând ripide și icoane în mâini, pe un traseu ce a cuprins bulevardul Republicii – strada Vasile Alecsandri – strada Hortensiei – bulevardul Unirii, cu sosire din nou la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

 

Întreg traseul a fost supravegheat și circulația dirijată de polițiști, pentru a evita evenimente rutiere neplăcute. Au luat parte preoții din Baia Mare și credincioși din toate parohiile, însoțiți de Permanența Eparhială. 

 

După încheierea procesiunii, mulțimea credincioșilor s-a rugat, împreună cu soborul, la „Vecernia plecării genunchilor”, care a fost oficiată în biserica cea mare a Catedralei de un mare sobor de preoți și diaconi sub protia Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, în prezența Preasfințitului Părinte Iustin.

   

Andrei Fărcaș,

Redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

 

Foto: Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.