• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Primarul ştie că „iarna nu-i ca vara”, dar ROSAL?

Dacă nu ştii, te învăţăm, dacă nu vrei… În săptămâna Toamnei Băimărene, la solicitarea primarului Cătălin Cherecheş, ROSAL şi-a aliniat, în noua parcare de pe malul Săsarului, din zona Gold Plaza, utilajele de deszăpezire ce vor acţiona în această iarnă pe străzile oraşului.

 
 

Nemulţumit de cum au decurs lucrurile anul trecut, Cătălin Cherecheş a invitat presa într-un demers clar şi transparent pe tema pregătirilor pentru iarna anului 2012. Sătul de sintagma “autorităţile au fost din nou surprinse”, primarul Băii Mari a dorit să se asigure că aşteptările sale pentru această iarnă au fost înţelese clar de cei de la Rosal. Într-o scurtă, dar concisă, lecţie de management administrativ, primarul băimărean a punctat principale deficienţe organizatorice din iarna trecută. Şi a prezentat strategii astfel ca, în această iarnă, deszăpezirea să se realizeze la calitatea dorită.

„Cea mai mare problemă pe care au avut-o anul trecut a fost organizarea. Eu nu mi-aş mai dori, pentru că nu e neapărat obligaţia mea, ca un consilier de-al meu să trebuiască să-i organizeze. Trebuie să aibă oameni specializaţi pentru a-şi dimensiona activitatea şi munca. Partea de control o voi face separat, printr-un consilier de-al meu, care zi de zi, noapte de noapte, o să-i monitorizeze, bineînţeles, împreună cu mine.

E nevoie ca depozitul de sare să fie bine dotat şi bine protejat, pentru că anul trecut au adus sarea în octombrie, au pus-o sub cerul liber, a plouat şi    s-a întărit şi n-a mai putut fi folosită. Avem nevoie de o cantitate de două mii de tone de sare în prima fază pentru a ne calibra acţiunea. Mă interesează foarte mult ca în zonele Ferneziu, Firiza, Valea Borcutului acţiunea să fie mai rapidă şi chiar acolo să avem şi utilajele şi sarea, pentru o acţiune mai eficientă. Aşa cum am văzut, oraşul curăţat anul trecut pe arterele principale, vreau în acest an, să facem în acelaşi ritm şi străzile secundare şi trotuarele”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

Rămâne de văzut cât de bine a înţeles ROSAL aşteptările administraţiei băimărene.

 

„Aşadar, punem presiune pe ei, le punem şi sare pe rană dacă trebuie, ca să fie mai hotărâţi. Aş fi dorit să realizăm o licitaţie pentru un contract nou pentru a le impune alte condiţii celor care ar fi câştigat licitaţia. În momentul acesta mai avem doi ani de zile contract cu cei de la ROSAL” - Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.