• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 10 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 August , 2024

Primarul Doru Dăncuș a fost numit președinte interimar al PSD Baia Mare

Joi, 25 iulie, Comitetul Politic Județean (CPJ) al PSD Maramureș s-a întrunit în prima ședință de la încheierea alegerilor locale din 9 iunie. În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat rezultatele alegerilor istorice din județul nostru și au fost felicitați atât primarii care au reconfirmat mandatul sau au confirmat la primul mandat, cât și cei care de această dată nu s-au aflat între învingători. Social-democrații maramureșeni au câștigat atât președinția Consiliului Județean Maramureș, cât și cele două municipii reședință de județ, alături de cele mai multe orașe și comune. Cu un total de 38 de primari, PSD Maramureș a obținut primul scor electoral în județ, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș începând din această toamnă.

 

Municipiul Baia Mare a fost câștigat pentru prima dată în istoria post-decembristă de un primar social-democrat, iar meritul acestui câștig aparține în primul rând candidatului nostru, Doru Dăncuș, și echipei sale. În cadrul întâlnirii politice, reprezentanții PSD Maramureș l-au validat pe primarul ales al municipiului Baia Mare în funcția de președinte interimar al organizației locale a PSD. Conferința Municipală de Alegeri în PSD Baia Mare va fi organizată în toamna acestui an, iar după mulți ani de interimat, PSD Baia Mare va avea o conducere legitim aleasă pentru un mandat de 4 ani. Primarul Doru Dăncuș va reforma și va aduce plus valoare organizației locale, așa cum a făcut și în cadrul Primăriei pe care o conduce deja de 8 luni”, a precizat Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș. 

 

Baia Mare este cea mai performantă organizație din județ, obținând aproape 11.000 de voturi la scrutinul din 9 iunie, cu 2.500 mai multe decât candidatul PNL pentru primăria municipiului reședință de județ. Diferența între candidatul PSD și cel al PNL pentru președinția CJ Maramureș a fost de peste 3.500 de voturi acordate în favoarea social-democratului Gabriel Zetea.

 

Tot ce dăinuie se construiește, iar relația de prietenie, respectul reciproc și colaborarea administrativă pe care le-am clădit cu Doru Dăncuș în toți acești ani și-au arătat roadele la alegerile locale din 9 iunie. Mă leagă de Doru o prietenie veche și trainică, o relație pe care am clădit-o de-a lungul anilor și pe care am întreținut-o prin respect și omenie. Băimărenii și maramureșenii au văzut acest lucru și ne-au acordat încrederea lor, fapt pentru care le mulțumim și promitem că vom face tot ce stă în puterile noastre pentru a aduce plus valoare municipiului și județului nostru prin proiectele pe care le vom implementa. Am încredere în colegul și prietenul meu, Doru Dăncuș, primarul ales al municipiului Baia Mare, și am încredere că noul președinte interimar al organizației PSD Baia Mare va întări și mai mult formațiunea noastră locală. La următoarea ședință, va propune și biroul de conducere alături de care va activa în viitorul mandat și sunt convins că, împreună, vom obține din nou încrederea băimărenilor și a maramureșenilor la următoarele scrutine electorale din toamna și iarna acestui an. Este pentru prima oară când PSD a performat mult mai bine în mediul urban față de mediul rural, ceea ce ne arată că modul în care am știut să comunicăm, deschiderea și transparența pe care le-am arătat în tot acest timp și dialogul constant cu cetățenii au fost ingredientele succesului nostru. Vreau să îl felicit din tot sufletul pe prietenul meu, Doru Dăncuș, primarul ales al municipiului Baia Mare și președintele PSD Baia Mare, pentru toate aceste reușite și să îl asigur că voi fi mereu alături de el, împreună cu colegii din PSD Maramureș, dar ne vom completa și la nivel administrativ, pentru ca Baia Mare și Maramureșul să obțină toate fondurile pe care le merită,” a conchis deputatul Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și președinte ales al CJ Maramureș.

 

În 8 august, va avea loc Conferința Județeană a PSD Maramureș, unde va fi analizat în detaliu rezultatul istoric al alegerilor locale, dar vor fi aleși și delegații la Congresul PSD din 24 august, congres în cadrul căruia va fi desemnat candidatul PSD pentru președinția României la alegerile din 24 noiembrie 2024, următorul scrutin electoral al acestui an.

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.