• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iunie , 2023

Primăria comunei Fărcașa continuă proiectele de investiții

 Comuna Fărcașa este o comună vie, o comună în care administrația locală lucrează pentru comunitate și în beneficiul cetățeanului.

Pentru a afla noutățile de pe agenda Primăriei, am discutat cu prim-edilul comunei.

 

Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa:

„La începutul mandatului 2000-2004, mi-am propus și am promis cetățenilor comunei Fărcașa ca, împreună cu echipa mea din Primărie, să lucrăm în continuare la proiectele de investiții aflate în derulare și pentru care sunt încheiate contracte de finanțare, precum și să demarăm noi investiții în beneficiul locuitorilor, în funcție de oportunitățile de finanțare lansate în cadrul programelor naționale de dezvoltare/ fonduri europene nerambursabile. Unele dintre proiecte sunt aproape finalizate, iar altele se află în diferite stadii de execuție.

În Fărcașa, după mutarea și darea în folosință a cabinetelor din noua clădire, au început lucrările de renovare la cădirea în care a funcționat Centrul de sănătate. Deja a fost dată jos vechea structură a acoperișului, care va fi înlocuit cu unul nou, și se recompartimentează spațiile interioare. Aici vrem să deschidem cabinete medicale în care să lucreze medici de diferite specializări, astfel încât cetățeanul să nu mai fie nevoit ca, pentru orice analiză de specialitate, să se deplaseze în oraș. Conform proiectului, cele două clădiri vor fi unite printr-o pasarelă de legătură.

Se lucrează, de asemenea și la clădirea nouă a Primăriei. Aici, după ce s-au tras toate utilitățile, pereții au fost îmbrăcați în rigips, și se gletuiesc. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să o putem inaugura. Tot la Fărcașa se lucrează în continuare la Bazinul de înot, lucrările fiind destul de avansate. Lucrările la noua sală de sport, aflată în construcție, la ieșirea din Sârbi, lângă benzinărie, avansează într-un ritm foarte bun. A fost turnată placa de bază și o parte din stâlpii de susținere.

Tot în Sârbi construim un parc și un teren de fotbal tenis. S-a turnat placa de bază și urmează să amenajăm și zona de parc. În spațiul de pe Dealul Sârbiului, unde se desfășoară competițiile de ciclism, am consolidat dealul printr-un zid de beton, am amenajat o parcare pe care o putem folosi și în alte scopuri, cum ar fi spectacole în aer liber, și am betonat un drum adiacent. Săptămâna trecută, a și avut loc acolo un eveniment foarte reușit.

În Tămaia, se construiește un bloc ANL cu 24 de apartamente, fiecare având 3 camere. Și aici constructorul s-a mișcat bine, lucrările fiind în grafic. La Baza sportivă, în zona terenurilor de joacă pentru copii, s-a montat o suprafață de tartan pentru siguranța celor care folosesc toboganele și aparatele.

La Buzești, am construit un teren de tenis cu piciorul și am amenajat un parc dotat cu mobilier stradal și tobogane pentru copii. Mai avem foarte puțin de lucru și îl finalizăm.

În continuare, pe lista investițiilor mai avem: construirea unei noi Creșe, pe locul fostei școli din Buzești, și a unui teren de fotbal cu gazon sintetic tot în acea zonă.

Am reușit să aducem în comunitate 22 milioane de lei, bani pe care-i vom folosi pentru îmbunătățirea calității apei, pentru săparea a încă trei puțuri, care să ne asigure în totalitate cantitatea de apă necesară și pentru rețeaua de apă și canalizare”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.