• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Mai , 2015

Prietenii Spitalului, prietenii maramureşenilor

În urma campaniei desfăşurată pe parcursul anului trecut, Asociaţia Prietenii Spitalului „dr. Constantin Opriş”, din Baia Mare a reuşit să achiziţioneze şi să doneze Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare un ecograf performant care are capacitatea de a depista malformaţiile cardiace ale nou-născuţilor. Valoarea acestui aparat a fost de 22 000 de euro plus TVA.

 
 
 

Recent, aparatul a început să lucreze în folosul nou-născuţilor din Maramureş, dar şi din alte părţi. Acest fapt nu ar fi fost posibil dacă nu s-ar fi reuşit strângerea fondurile necesare, fonduri obţinute de la cei care au redirecţionat cele două procente din impozitul pe venit, către Asociaţie sau cu aportul oamenilor de afaceri care au înţeles că un anumit procent din impozitul pe profit se poate redirecţiona către o cauză, şi că aceşti bani pot rămâne în această comunitate care are nevoie de ajutor.

 

„Prin acţiunile întreprinse de noi, pe parcursul anului trecut, am încercat să-i determinăm pe maramureşeni să conştientizeze că acest spital le aparţine, că el este al nostru, al celor care, mai devreme sau mai târziu, avem nevoie de el, că nu putem şi nu avem timp să aşteptăm numai de la alţii să facă pentru noi mai mult decât putem face noi pentru noi, că dacă nu ne implicăm în dotarea lui la timp, vom avea de pătimit. O mare parte dintre ei au înţeles mesajul nostru şi şi-au exprimat susţinerea, completând formularul 230, prin care se redirecţionează 2%, cu datele asociaţiei Prietenii Spitalului „Dr. C-tin Opriş”, a spus Romana Furtună, preşedintele Asociaţiei.

 

Acţiunile desfăşurate anul trecut au vizat şi mediul economic. A fost gândit un alt concept prin care s-a dorit facilitarea socializării între oamenii de afaceri pasionaţi de acte filantropice, dar şi crearea de noi oportunităţi şi contacte. În general, oamenii preferă să construiască relaţii cu persoane care împărtăşesc aceleaşi valori ca şi ei, iar pasiunea comună pentru filantropie poate duce la dezvoltarea unor parteneriate de succes.

Aşa a fost gândit Balul Caritabil desfăşurat la începutul lunii octombrie a anului trecut. A fost un eveniment bine primit, care a avut succes şi care se doreşte să devină unul cu tradiţie, la fel cum a devenit spectacolul caritabil „Ajută pentru a fi ajutat”, din luna decembrie a fiecărui an.

 

„În ceea ce priveşte obiectivul nostru pentru acest an, ne îndreptăm atenţia şi dorim să venim, în primul rând, în ajutorul celor cu probleme cardiace, care necesită intervenţii, şi, în acelaşi timp, al cadrelor medicale de la Laboratorul de Angiografie şi Cateterism Cardiac al Spitalului Judeţean, care au nevoie de aparatură necesară pentru ca munca lor să fie mai eficientă în tratarea celor suferinzi de boli cardiovasculare. Aceste boli reprezintă unele dintre principalele cauze de morbiditate şi mortalitate. Doresc să transmit toată consideraţia noastră şi o reverenţă pentru acei oameni frumoşi care înţeleg mesajul nostru - tuturor celor care au direcţionat 2% din impozitul pe venit, celor care au făcut donaţii, care ne-au susţinut şi ne susţin într-un fel sau altul, generoşilor proprietari ai următoarelor societăţi comerciale: WEIDMUELLER INTERFACE ROMANIA, SIFA INTERNATIONAL, FERMA ZOOTEHNICĂ, MARAVET, PRINTMASTERS, UNIVERSAL ALLOY CORPORATION, RAMIRA SA, 4 BRANDS, GOLD PLAZA, PATISERIA „LAPTE ŞI MIERE”, TIPOGRAFIA EUROTIP, PENSIUNEA „LA FONTANA”, RESTAURANT „IL PADRINO”, LA MOUSTACHE, STARO PUB, PALM SPRINGS, celor două cluburi ROTARY, din Baia Mare şi întregii mass-media locale, care ne-a acordat tot suportul”, a spus Ramona Furtună.

 

La prezentarea rezultatelor Asociaţiei au fost prezenţi preşedintele CJ, Zamfir Ciceu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Sorina Pintea, medici din cadrul spitalului, Laura Veronescu şi Gabriela Cozma, Ştefan Ruhnau, general manager la Weidmueller, firmă care a avut cel mai substanţial aport financiar pentru aparatul achiziţionat de Asociaţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.