Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Premieră în România: serviciile de telemedicină intră în sectorul public, în Borșa
Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, va oferi, începând cu această lună, servicii medicale prin telemedicină pentru persoanele cu dizabilități și pentru însoțitorii acestora care aparțin orașului maramureșean Borșa. Este pentru prima oară când o instituție publică din România contractează astfel de servicii, în demersul de a veni în întâmpinarea unei nevoi esențiale a populației orașului, aceea de sănătate accesibilă. Telemedicina oferă o formulă de viitor în asigurarea facilă și rapidă a serviciilor de sănătate, la costuri mai scăzute față de formele convenționale de prestare a serviciilor medicale.
Acest prim parteneriat încheiat între Telios Care și Primăria orașului Borșa constă în furnizarea de servicii medicale prin telemedicină unui număr de aproximativ 240 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și reprezintă doar un prim pas din cadrul unei colaborări mai ample ce vizează și alte categorii de populație.
„Borșa este un oraș care se bucură de o dezvoltare rapidă și constantă, iar una din preocupările noastre este să reușim conectarea locuitorilor cu tehnologia modernă. Când aceasta vine și cu un plus în ceea ce privește calitatea vieții borșenilor, precum cel adus de colaborarea cu Telios Care, atunci și satisfacția noastră ca edili este deplină. Un aspect de o importanță covârșitoare este legat de sănătatea generației care ne va succeda. Pe viitor, dorim să dezvoltăm, în cadrul acestui parteneriat, o nouă modalitate de acordare a serviciilor de sănătate bazate pe telemedicină, de data aceasta, destinată elevilor și preșcolarilor din unitățile noastre de învățământ”, a spus Sorin Timiș, primarul orașului Borșa. Colaborarea public-privată este menită să reducă din presiunea pe sistemul de sănătate foarte aglomerat, serviciile oferite fiind complementare celor clasice și reușește astfel, prin telemedicină, să realizeze o formulă viabilă și imediată ce duce la creșterea calității vieții.
Parteneriatul oferă totodată UAT-urilor posibilitatea de a furniza nu numai sănătate prin această formulă, ci și de a avea un rol activ în conștientizarea și educarea populației în legătură cu progresele tehnologice din domeniul medical.
„Intențiile noastre de colaborare public-privată se întind dincolo de această primă colaborare și acoperă și sectorul școlar, dar și comunitățile izolate, cu pacienți vârstnici, fără dizabilități, care să beneficieze de servicii medicale. Este doar un enunț sumar al intențiilor noastre de perspectivă în legătură cu aceste forme de colaborare public-privată”, a spus Adrian Danciu, director medical Telios Care.