Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Preasfințitul Părinte Iustin a slujit la biserica din Aschaffenburg, Germania, cu ocazia serbării hramului
Duminică, 24 noiembrie 2024, a 30-a după Pogorârea Sfântului Duh, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și a părintelui paroh Daniel Buzaș, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, însoțit de o Delegație Eparhială, a slujit la Biserica cu hramurile „Întâmpinarea Domnului” și „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Aschaffenburg, Germania, cu ocazia serbării hramului.
Membrii Delegației Eparhiale au fost: preacuviosul părinte arhimandrit Ioachim Tomoiagă – consilier eparhial, Arhid. Teodosie Bud – consilier economic eparhial, Arhid. Vlad Verdeș – inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, Arhid. Lucian Burnar – secretar eparhial și domnul Ciprian Bohotici – director Mass-Media.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a conferit părintelui paroh Daniel Buzaș Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” în semn de înaltă apreciere și aleasă prețuire pentru toată activitatea desfășurată în parohia pe care o păstorește.
Scurt istoric al Parohiei:
Parohia Ortodoxă Română „Întâmpinarea Domnului” și „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Aschaffenburg a fost înființată în anul 1996 de către Pr. Costel Habelea. Lăcașul de cult a fost sfințit în anul 2016, cu sprijinul exclusiv al credincioșilor, sub grija Pr. Ghelasie Păcurar, devenind un spațiu dedicat slujirii ortodoxe și vieții duhovnicești.
Din ianuarie 2017, Pr. Daniel Buzas, absolvent al Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din municipiul Satu Mare și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a devenit preot paroh al acestei comunități. Sub păstorirea sa și tot cu sprijinul credincioșilor, s-a ridicat o căsuță adiacentă parohiei, care servește drept spațiu pentru învățarea și catehizarea copiilor parohiei.
Parohia deservește un număr semnificativ de credincioși români din această regiune a Bavariei. În fiecare duminică, aproximativ 200 de persoane participă la Sfânta Liturghie, întărindu-și legătura cu Dumnezeu și păstrând vie tradiția și identitatea ortodoxă în diaspora.
Lăcașul de cult reprezintă nu doar un loc de rugăciune, ci și un centru cultural și spiritual al comunității românești din zonă.
Text: Pr. Daniel Buzaș/ Pr. Adrian Dobreanu