• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 16 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2024

Porți Deschise, de Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale, la Centrul de Zi Esperando

În fiecare an, în luna octombrie, la Centrul de Zi Esperando, se marchează Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale. În 6 octombrie, pe întreg pământul, persoane care au în familie/ cunosc pe cineva care suferă de această afecțiune doresc să atragă atenția asupra acestei boli care afectează viața unui număr mare de persoane. Copii, tineri, adulți cu paralizie cerebrală sunt într-un continuu proces de recuperare pentru a reuși să depășească limitele impuse de această boală. Urmează programe de kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, deprinderi de viață independentă, educaționale, zi de zi, pentru a putea să își îmbunătățească starea de sănătate. Este un proces lung și anevoios, care, în cele mai multe cazuri, durează toată viața. Și, chiar dacă uneori rezultatele dorite nu se realizează, ei și familiile lor nu renunță. Continuă să facă recuperare pentru a ajunge la o condiție cât mai bună a corpului, pe cât este posibil, în funcție de particularitățile fiecărui caz.

 

O mare parte din beneficiarii Centrului de Zi Esperando suferă de paralizie cerebrală și vin aici încă de când erau bebeluși/ copii. Acum sunt tineri și, pentru a nu-i permite corpului să se degradeze, continuă să facă recuperare, aceasta fiind principala lor activitate. Doar cei care au pe cineva în familie cu această boală pot înțelege cât este de greu. Ceilalți pot să empatizeze cu ei, să îi asigure că le sunt alături, iar în caz de nevoie să le ofere sprijinul lor.

 

La Centrul de Zi Esperando, duminică, 6 octombrie, începând cu ora 12.00, se va organiza Ziua Porților Deschise la care sunt așteptați cei care suferă de paralizie cerebrală sau au pe cineva în familie cu această afecțiune. Sunt primiți cu dragă inimă pentru a se cunoaște și pentru a împărtăși din experiențele acumulate de-a lungul anilor. Se va face schimb de informații în ceea ce privește această afecțiune și se va oferi îndrumare în acest domeniu. Cu siguranță, părinții tinerilor cu paralizie cerebrală au strâns informații importante, de-a lungul timpului, care le-ar fi de real folos celor care sunt la început de drum în „lupta” cu această boală. „Îi așteptăm pe toți cei care doresc să ni se alăture pe str. Colonia Topitorilor, nr. 14, Baia Mare, să ne cunoaștem și să ne susținem reciproc”, au spus cei de la Esperando.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.