• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 15 Mai , 2012

Succes candidaţilor USL în Maramureş!

Mâine se dă startul în alegerile locale 2012. Politicieni, activişti, experţi, pe de o parte şi cetăţenii, pe de altă parte, vor interacţiona pe scena politică pentru o nouă bătălie electorală.

 

Acum aproape un an de zile, o bătălie politică cu PDL-UDMR-UNPR părea foarte dificil de câştigat, dacă nu aproape imposibil. Sistemul autoritarist instituit de PDL care utiliza instituţiile statului pentru intimidarea adversarilor politici a făcut cu adevărat ravagii, motiv care a şi dus la acumularea repulsiei tuturor faţă de cei care guvernau. Frica de odinioară că ai putea să îti pierzi serviciul, demiterea celor în funcţii, dosare fabricate şi ameninţări cotidiene au fost resimţite de majoritatea celor care au spus nu unor practici totalitare în societatea noastră.

În alegerile parţiale pe colegiul 2 Baia Mare de anul trecut, am resimţit aproape toate metodele antidemocratice puse în practică împotriva mea şi a susţinătorilor, condimentate cu trădări şi sabotaje interne, reţetă preferenţială tot a creatorilor sistemului de spoliere a statului instituit în ţară şi la Maramureş, în mare parte de oameni fără competenţe, dar care doreau şi doresc menţinerea controlului resurselor, departe de oameni loiali şi competenţi.

Scena noastră politică s-a rearanjat după ce USL a preluat puterea, atât negativ (vezi migraţia lichelelor traseiste către putere), dar şi pozitiv. Alegerile locale nu vor mai fi sub semnul fricii, ci din contră, pe noul val al politicii, candidaţii USL au un avantaj semnificativ, al unor alegeri libere de şantaj, presiuni şi ameninţări. De aceea mă mândresc că am pus o piatră de temelie în războiul împotriva răului din politică prin victoria pentru USL din august 2011.

Dar să nu ne lăsăm pe tânjală, vorba lui Creangă. Vă reamintesc că aproape jumătate din electoratul român nu se prea regăseşte reprezentat în partidele politice şi politicienii actuali, pentru că au dezamăgit mulţi ani, iar faptul că unii se îndreaptă către formaţiuni politice ciudate, născute în ultimii ani în jurul unor televiziuni stridente, reprezintă o formă de disperare. dar şi de pedepsire a modului românesc de a face politică.

Sunt convins că vom înlocui o orânduire coruptă şi incompetentă, cu una competentă şi corectă şi, de aceea, vreau să urez succes candidaţilor USL în alegerile locale 2012. Unii dintre ei au dovedit deja, de-a lungul anilor, performanţă şi o dedicare în treburile publice pentru cetăţeni, chiar dacă au fost „ajutaţi” să eşueze. Mă refer la Eugenia Godja, la Sighetu Marmatiei, Anton Ardelean, la Tăuţii Măgherăuş, Ioana Trifoi de la Botiza, Viorel Paşca, la Suciu de Sus, Nicu David, la Ieud, Vasile Boitor, la Asuajul de Sus, Ciceu Felician, la Dumbrăviţa, Vasile Mihalca, la Copalnic Mănăştur, Nelu Şovre, la Cerneşti. Alţi candidaţi vor trebui să confirme electoral, pentru prima dată, performanţele profesionale şi realizările de până acum ale carierelor lor: Ciceu Zamfir la preşedinţia Consiliului Judeţean, Ovidiu Nemeş, la Sighetu Marmatiei, Gheorghe Buda, la Şomcuta Mare, Octavian Cerneştean, la Baia Sprie, sau Sorin Pop, la Târgul Lăpuş.

 

Credeţi în victorie! Luptaţi-vă din răsputeri pentru ea! Vă aduc aminte sloganul cu care am câştigat anul trecut mandatul de deputat pentru USL pe colegiul nr. 2 Maramureş: „Învingem! Uniţi suntem Puternici!”. De aceea am spus-o atunci, o spun si acum. Totul a început la Baia Mare, în Maramureş...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.