• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Iunie , 2012

Poiana Narciselor

Comuna Repedea se află în întregime în Parcul Naţional "Munţii Maramureşului", care împreuna cu Rezervaţia Biosferei "Munţii Rodnei" şi Rezervaţia Biosferei Carpatică din Ucraina sunt o adevărată zestre de “aur verde” din centrul geografic al Europei.

Rezervaţia POIANA CU NARCISE TOMNATEC - SEHLEANU s-a constituit ca arie protejată prin Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de Amenajarea Teritoriului Naţional - secţiunea III - a zone protejate, având codul 2588.

Aceasta a fost propusă în anul 1994 ca rezervaţie floristică-peisagistică (poiană cu narcise) şi este situată în localitatea Repedea şi are suprafaţa de 100 ha.

Acesta se află pe teritoriul administrativ al comunei Repedea, dar administrarea se face de către Parcul Natural Munţii Maramureşului, deoarece este instituită ca zonă specială de conservare, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, completată prin OUG nr. 154/2008.

Poiana Sehleanu se află în partea sudică a Vf. Tomnatec care are înălţimea de 1618 m, iar de sub acesta izvorăşte valea omonimă.

Vegetaţia acestei zone este tipică golului de munte, aici întâlnim o staţiune compactă de narcise (Narcius radiiflorus).

Fauna reprezentativă este ursul brun (Ursus arctos), corbul (Corvus corax), cerbul carpatin şi mistreţul.

Aici există un habitat, în care găsim o serie de specii de floră, care trebuie cunoscute de populaţie, turişti şi vizitatori, pentru a asigura conservarea şi perpetuarea speciilor în condiţii optime.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.