• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Octombrie , 2012

Podul de la Ardusat, care asigură legătura dintre Baia Mare şi zona Codru Someş, este în stare avansată de degradare. Recent, Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcaşa, a transmis o adresă autorităţilor judeţene în care arată că obiectivul reprezintă un pericol pentru traficul din zonă.

 

Aproape 4 decenii fără reparaţii. Unul dintre cele mai importante poduri ale judeţului, cel peste Someş, de la Ardusat, se află într-o stare avansată de degradare. Într-o adresă transmisă săptămâna trecută autorităţilor judeţene, primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegeran, cere demararea urgentă a unei investiţii în zonă: „Prin prezenta doresc să vă aduc la cunoştinţă starea avansată de degradare în care se găseşte podul de la Ardusat, situaţie care mi-a fost semnalată şi mie de către localnici. După cum veţi putea observa şi din fotografiile ataşate, un picior de la pod este deteriorat(ros) şi prezintă pericol pentru traficul care se desfăşoară zilnic pe acesta. Podul asigură legătura între Zona Codrului şi municipiul Baia Mare (variante alternative în cazul distrugerii acestuia ar fi pe la Satu Mare, cu ocolire de peste 100 de km), fiind realizat în anii 1970, moment de la care nu s-a mai făcut nicio reparaţie la structura lui. Este necesar a se lua măsuri de urgenţă, măcar să aveţi în vedere cuprinderea în bugetul anului următor a unor sume de bani pentru repararea podului. Distrugerea obiectivului ar genera costuri mult mai mari decât dacă s-ar interveni pentru reparaţii”.

 

Prefectul Sorin Rednic a precizat că probleme semnalate de către primarul comunei Fărcaşa sunt cunoscute de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În prezent, nu este pus în pericol traficul rutier. O comisie alcătuită din specialişti ai Grupurilor de suport tehnic, din cadrul C.J.S.U. (specialişti în construcţii hidrotehnice, ingineri constructori, etc.) se va deplasa, în zilele următoare, la faţa locului şi, împreună cu autorităţile locale, vor analiza situaţia de urgenţă apărută.

De asemenea, primarul a mai adăugat şi faptul că viiturile de pe râul Someş au provocat eroziuni ale malurilor şi terenurilor din apropierea cursului de apă. Procedura prevede întocmirea unui proces verbal de constatare, respectiv măsuri pentru consolidarea obiectivelor afectate şi siguranţa malurilor râului Someş în zonă.

„Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor urmează să fie informată despre întreaga situaţie, după ce membrii comisiei vor întocmi documentaţiile specifice la producerea unei situaţii de urgenţă”, a mai declarat preşedintele C.J.S.U. Maramureş, Sorin Rednic.

 

„Un picior de la pod este deteriorat(ros) şi prezintă pericol pentru traficul care se desfăşoară zilnic pe acesta. Podul asigură legătura între Zona Codrului şi municipiul Baia Mare (variante alternative în cazul distrugerii acestuia ar fi pe la Satu Mare, cu ocolire de peste 100 de km), fiind realizat în anii 1970, moment de la care nu s-a mai făcut nicio reparaţie la structura lui” - Primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegeran.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.