• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Aprilie , 2012

Ofensiva liberală

La Teatrul Municipal din Baia Mare a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a PNL Baia Mare. Au fost aprobate listele cu propunerile liberalilor băimăreni pentru Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Judeţean, cât şi candidaţii pentru Colegiile băimărene la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

 
 

Teatrul băimărean a fost luat cu asalt de către liberalii băimăreni. Cu mic cu mare, tineri şi mai vârstnici, femei îmbrăcate de gală, dar şi tinere cu tatuaje vizibile-ostentativ, au luat loc în sala teatrului. Regizor a fost preşedintele organizaţiei PNL Baia Mare, Mircea Mecea. Invitaţi în prezidiu, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, Teodor Ardelean, Radu Ştef, Emil Marinescu, alţi lideri. În sală, Cornelia Negruţ, preşedintele PC Maramureş şi Zamfir Ciceu, candidatul USL Maramureş la preşedenţia CJ.

La primul punct, Mecea a prezentat, sintetic, situaţia organizaţiei la sfârşit de mandat, cu bune şi rele. PNL Baia Mare este cea mai puternică organizaţie din cadrul filialei liberale maramureşene. Din acest punct de vedere aşteptările sunt mari la alegerile locale. Cei care au vorbit au subliniat necesitatea ca liberalii să câştige detaşat alegerile, pe Baia Mare, evident în structura USL.

Primarul Cătălin Cherecheş, a avut un discurs ferm. El ştie că multe din speranţele liberalilor stau în persoana sa. A fost numit de cei care au vorbit, noua locomotivă a liberalilor maramureşeni, sau, altfel spus, viitorul lider al filialei.Înainte de votarea propunerilor pentru CL şi CJ, a fost nominalizat şi cel care va fi candidatul la Primăria Baia Mare. O formalitate, evident, dar necesară şi în spiritul legii.

Cătălin Cherecheş a mulţumit pentru încrederea care i-a fost acordată şi a expus câteva din proiectele sale politice. Unele chiar surprinzătoare chiar şi pentru colegii lui.„Trebuie să corectez ce s-a spus aici. 60% nu este un scor nici pentru PNL, nici pentru USL şi cu siguranţă nici pentru mine ca şi primar al municipiului Baia Mare.

Nu sunt de acord cu acest pesimism! Sunt onorat de încrederea pe care mi-aţi acordat-o mie şi proiectelor mele. Am avut onoarea să fiu primul primar al USL, din România şi trebuie să fim conştienţi de următorul fapt, nu este important ca noi să câştigăm, este important ca Maramureşul şi Baia Mare, maramureşenii şi băimărenii să câştige prin noi. Trebuie să fim o echipă, noi şi partenerii noştri, trebuie să colaborăm cu toţi cei care vor binele Băii Mari, Maramureşului, dar exclud, la nivel electoral, orice fel de colaborare cu cei care în ultimii patru ani au spulberat speranţele românilor, speranţele băimărenilor şi speranţele maramureşenilor”, a spus Cătălin Cherecheş. În finalul discursului său, primarul băimărean a făcut o precizare ce va face valuri, probabil.„Vreau să vă spun, clar şi ferm. În 10 iunie, în Baia Mare vom înregistra cea mai clară victorie din istoria recentă a politicii locale. Vă promit acest lucru!”, a spus Cherecheş.

Listele cu propuneri au fost prezentate în ordine alfabetică. Printre cei propuşi, personalităţi ale oraşului şi judeţului, se găsesc Teodor Ardelean, Radu Coteţiu, Laura Ghinea, actualii consilieri locali şi judeţeni, în marea lor majoritate, alţi liberali, mai cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi. Candidaţii propuşi la alegerile parlamentare din toamnă, pe Colegiile din Baia Mare sunt: Liviu Titus Paşca, Teodor Ardelean, Călin Bota, Dan Mihalache.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.