• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Consilierii pălmuiesc Vişeul

Este oficial! Austriecii care au fost până acum adevăraţi binefăcători pentru Vişeu de Sus s-au săturat de orgoliile josnice şi interesele politice ale Consiliului Local şi întorc spatele.

 

Reamintim că de curând, CL au dat Sala de Sport înapoi la Şcoala 1: „Înainte noi am luat sala pe Consiliul Local şi terenul de fotbal pentru că avem un parteneriat cu un oraş din Austria care ne-au promis că ne ajută să punem la punct baza sportivă. Prin faptul că au trecut sala de sport înapoi la şcoală ne-am compromis toată relaţia dintre noi şi austrieci. Asta doar din cauza unor ambiţii prosteşti. Pentru că acea sală a vrut cineva să o repartizeze la Şcoala Nr. 1 şi să-şi pună copilul responsabil acolo. Asta e toată chestia. Şi atunci rămâne nedotată. Dar problema este că terenul de fotbal e într-o stare deplorabilă. Iar după ce am luat legătura cu austriecii ne-au cerut necesarul de materiale pentru tribună, împrejmuire şi dotări, iar acum bineînţeles că toate cad”,   ne-a spus recent primarul Vasile Ciolpan.

 
Între timp, primarul a primit un e-mail de la austrieci în care se confirmă faptul că acestora li s-a acrit de prostiile de la noi: „În iarnă am auzit că oraşul doreşte să renoveze terenul de sport de lângă sala de sport. Pentru asta am căutat grădinari cu utilaje pentru a schimba acel «deşert» într-un teren de joc. Am găsit şi un donator, care să pună la dispoziţie 2000 de euro pentru renovarea garderobei, special pentru copii şi tineri. Aşa cum am aflat acum, administrarea Sălii de sport este din nou la Şcoala nr. 1. Ne pare foarte rău de aceasta. Noi am avut acolo experienţe proaste, şi din această cauză sigur nu vom investi nici timp, nici bani şi nici donaţii. Banii vor fi folosiţi pentru alte proiecte”, scrie Gerhard Trousil, în mail-ul trimis primarului. Consilierii locali au aflat că decizia lor este o adevărată palmă dată oraşului, însă primarul spune că “nu-i interesează”.
 

Mai mult, austriecii sunt dezamăgiţi şi că oraşul Vişeu de Sus îşi bate joc de un om care în oraşul lor a primit distincţia de cetăţean de onoare. “Ei ne-au ajutat până acum în toate problemele, începând de la dotări pentru pompieri, maşini de descarcerare, mobilier şi dotări pentru şcoli, pachete pentru săraci etc. Toate acestea s-au derulat prin intermediul domnului Dorel Faltinschi. Austriecii au spus foarte clar că vor întrerupe relaţiile cu noi pentru că noi, oraşul Vişeu de Sus, nu reuşim să rezolvăm problema domnului Faltinschi care este partenerul lor de ani de zile. El lucrează acum cu jumătate de normă la Şcoala nr. 7, ca administrator. Este cetăţean de onoare al oraşului Fürstenfeld. Austriecii au rămas cu gust amar în momentul în care dl. Faltinschi le-a spus că nu mai lucrează acolo, că i-au luat Sala de Sport”, explică primarul. Totul funcţiona perfect, dar la noi nu contează asta, pentru că se ştie că dacă ceva merge bine, trebuie distrus. „Austriecii vin de ani de zile cu fel de fel de ajutoare şi probabil au avut ceva probleme cu Şcoala 1, dar eu nu ştiu detalii. Precis, din bun simţ, nu le-au făcut publice. Şi vă daţi seama că ei au vrut să vină inclusiv cu grădinari la noi să refacă gazonul şi zona terenului de fotbal. Au vrut să repare tribuna, grupurile sociale etc. Dar Consiliul Local n-a ţinut cont de nimic”, spune cu regret Vasile Ciolpan.

Comentariile celorlalți

cetatean pe 28.03.2012 la 08:17
ce mai abuteala de primar incompetent . a supt si el mult din ajutoarele de la austrieci. pacat ca isi bat joc de dorel ,este un om foarte cumsecade.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.