• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Piaţa Revoluţiei, între tradiţie şi modernism

Galeriile UAP Baia Mare au găzduit vernisajul expoziţiei de proiecte pentru „Reamenajarea Pieţei Revoluţiei” din centrul nou al municipiului de pe Săsar. Concursul de proiecte a fost lansat de Primăria Baia Mare, iar la competiţia arhitecţilor s-au înscris 10 firme de arhitectură din ţară.

 

În prima fază au fost jurizate proiectele prezentate de către un juriu format din specialişti de renume în domeniu, din cele zece proiecte rămânând cinci. A câştigat SC Re-act now Architecture Bucureşti, cu un proiect care îmbină tradiţia cu modernismul. Au fost prezenţi primarul Cătălin Cherecheş, consilieri locali, arhitecţi, directori din Primăria Baia Mare.

„Este nevoie de reabilitarea Pieţei Revoluţiei, deoarece acest spaţiu s-a degradat, nimeni nu a făcut nimic, iar Piaţa a devenit un loc imposibil. Trebuie să terminăm cu mizeria de acolo şi să redăm acest spaţiu băimărenilor”, a spus Cătălin Cherecheş.

Proiectul bucureştenilor este frumos, spectaculos prin elementele folosite la realizare, de la metale nobile, la lemn, piatră, mobilier urban modern şi elemente care aduc aminte de ce a fost cândva Piaţa Revoluţiei. S-ar putea să fie schimbată şi denumirea Pieţei, ca şi reconfigurarea transportului.

În viziunea arhitecţilor bucureşteni, maşina este la nivelul patru de interes, adică se va pune accent pe nevoile pietonilor, ale bicicliştilor şi ale transportului în comun.

Expoziţia cu proiectele prezentate poate fi văzută şi în săptămâna acesta la Galeriile UAP. Primăria invită cetăţenii să o viziteze şi să vină cu opinii legate de proiect.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.