• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Septembrie , 2012

Piaţa Izvoarele, sub lupa consilierilor băimăreni

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă „de îndată” pentru a aproba câteva proiecte importante pentru municipiul de pe Săsar. Consilierii băimăreni au venit cu mic, cu mare, la ora fixată, pentru a lua parte la o nouă şedinţă de CL. Aleşii oraşului au început să se obişnuiască cu statutul şi importanţa demnităţii pe care o au. Bineînţeles, în cazul celor care se află la primul mandat.

 

Au fost prezenţi majoritatea consilierilor, iar în sala Europa plutea un aer de sărbătoare, deşi era o zi de muncă în folosul comunităţii.

Soarele de toamnă a amplificat starea de bine, iar şedinţa a început în tonuri vesele, arămii. De fapt, era ziua de naştere a două dintre consilierele băimărene, iar primarul le-a oferit câte un buchet de flori. După momentul festiv, a început şedinţa cu o derogare de la ordinea de zi. S-a discutat punctul de la Diverse înaintea celor de pe ordinea de zi. Un subiect interesant şi apăsător, în acelaşi timp. Piaţa de Alimente Izvoarele SA Baia Mare, reprezentată de Constantin Mureşan, a venit să expună în faţa consilierilor proiectul de modernizare a Pieţii.

Aşa a început o discuţie din care s-a ieşit foarte greu. Mureşan a expus pe scurt ce doreşte să facă într-o piaţă în care nu s-a făcut nimic timp de 20 de ani. A tot repetat această chestiune, până ce au apărut replici.

 

Cea mai fermă a venit din partea secretarului Primăriei, Rodica Brad. Ea a amintit că în acei 20 de ani, Mureşan a făcut parte din cei care au condus societatea, iar discuţia de acum are nuanţe de ipocrizie. Mureşan nu a dat o replică, dar nici nu a explicat de ce s-a ajuns în această situaţie. El a mai spus că a vorbit cu unul dintre cei mai renumiţi profesori de arhitectură ai institutului de profil din Bucureşti pentru a realiza proiectul de modernizare. Profesorul a venit, a văzut şi a plecat.

El a cerut ca să aibă siguranţa că există concesiunea pe terenul pe care se află Piaţa Izvoarele. Ca atare, Mureşan a cerut consilierilor să aprobe concesionarea respectivă. De aici în acolo au urmat discuţii fără sfârşit. Unii au spus că de fapt acesta este motivul principal, concesionarea, după care va urma ceva. Mai ales că proiectul prezentat se întinde pe circa doi ani, ca execuţie. Alţii au întrebat de ce este nevoie să vină un celebru profesor din Bucureşti să facă planuri? Iar Ştefan Pop a punctat la capitolul artistic. El a pus o întrebare la care Mureşan nu a putut răspunde. Fănică a spus că pe terenul de care se tot vorbeşte a apărut o construcţie, ilegală, din punctul său de vedere, şi care ar urma să fie un fel de magazin pentru produse tradiţionale. Construcţia a fost amplasată într-o zonă ciudată, chiar la intrarea principală a Pieţei, iar cei din spatele ei, dar şi cei care aveau tarabe acolo, ar urma să se mute. Situaţia a stârnit proteste şi discuţii între comercianţii de acolo. Ştefan Pop l-a întrebat pe Mureşan dacă ştie ceva de construcţie, iar acesta a dat un răspuns ambiguu. În schimb, primarul a spus că dacă este o ilegalitate, în scurt timp ea va fi scoasă de acolo. Pe surse am aflat că această căsuţă ar fi a fostului viceprimar din Vişeu de Sus, care vrea să facă comerţ în Piaţa băimăreană.

Discuţia cu Mureşan s-a încheiat cu o concluzie care nu este nici aşa, nici aşa. Există o comisie la nivel de CL care va discuta toate aspectele problemei cu Mureşan. Primarul, Cătălin Cherecheş, a cerut ca la discuţii să asiste şi presa.

Din curiozitate, am dat o raită prin piaţă pentru a vedea celebra casă de lemn. Nu ştim cine a avut ideea, dar ea a fost amplasată într-o locaţie greu de explicat, chiar şi economic. Posibil ca la ora la care apar aceste rânduri, problema să fi fost rezolvată. Rămâne să vedem cum va fi rezolvată situaţia pe care o generează mafia ţigănească din pieţele băimărene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.