• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 17 Iunie , 2015

Piaţa agroalimentară Obor, la un pas de inaugurare!

În scurt timp, Baia Mare va avea o nouă Piaţă de en-gros pentru legume şi fructe. Lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri, mai trebuie realizate amenajările pentru zona de frig şi Piaţa agroalimentară Obor îşi va deschide porţile băimărenilor. Pe lângă activităţi de en-gros, se pare că vor fi şi de vânzare cu amănuntul. Am vizitat noua Piaţă în urma interesului mai multor băimăreni şi maramureşeni care au văzut noua locaţie şi ne-au trimis întrebări despre această lucrare.

Ea a fost aprobată de Consiliul Local Baia Mare şi va oferi condiţii foarte bune producătorilor agricoli care doresc să comercializeze legume şi fructe în Baia Mare, pentru Maramureş. Spaţiul este frumos delimitat, sunt realizate mese solide, există loc cu apă pentru spălare a produselor, alei de circulaţie, acoperiş unitar şi locuri pentru parcare şi pentru manevre a unor maşini mari.

Una peste alta, va fi o investiţie pentru o mai bună desfăşurare a comerţului cu legume şi fructe.

 

Din păcate, situaţia în Piaţa Izvoarele a rămas aceeaşi. Conflictul între SC Piaţa Aliment SA şi Primăria Baia Mare este departe de a fi finalizat. Societatea are datorii mari la stat şi blochează orice posibilitate de a moderniza Piaţa. Mai mult, nici nu realizează ea, societatea în cauză, astfel de modernizări.

În aceste condiţii, mafia ţigănească continuă să facă legea în această piaţă. Deşi este un sector delimitat pentru producătorii agricoli, el a fost acaparat de comercianţi. Se poate vedea acest lucru cu ochiul liber, mulţi dintre cei care vând vara, în sezon, spunând că sunt producători, apar şi acum sau în lunile de primăvară, comercializând produse ce nu pot fi din Maramureş.

Adevăraţii producători lucrează din greu, nu au timp de stat la vânzare în piaţă.

 

Un alt fenomen îngrijorător e că şi ţăranii s-au apucat de un comerţ speculativ. Se duc în Polonia, Ungaria şi aduc de acolo marfă pe care o vând în piaţă cu un adaos mai mare.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.