• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Mai , 2009

Perla coroanei turistice a Sighetului

Se spune ca perlele veritabile devin mai valoroase odata cu trecerea timpului, iar „axioma” este perfect valabila si in cazul unor astfel de perle, cum ar fi cele turistice. Cunoscutul brand Perla Sigheteana sarbatoreste un deceniu de activitate si excelenta in turism. Povestea „Perlei Sighetene”, unitate etalon a turismului maramuresean, a inceput in urma cu 10 ani. D-na Danuta Szabo, cetatean elvetian de origine romana, plecata in Elvetia din 1986, a hotarat sa se intoarca in Sighet si sa aduca cu ea perfectiunea elvetiana. Avand deja o pizzerie in centrul Sighetului, fosta Interbijoux, actual David’s Pub, d-na Szabo s-a gandit sa deschida un motel-restaurant care sa imbine calitatea si corectitudinea elvetiana cu traditia si ospitalitatea maramureseana. Pentru alegerea numelui, s-a dat anunt in ziar, oferindu-se un sejur pentru 2 persoane intr-o statiune balneara in schimbul unei nume cu rezonanta pentru localul pe care dorea sa-l deschida. Anuntul a adunat sute de scrisori si sute de nume, din care a fost ales cel care urma sa reprezinte cat mai fidel statutul localului: „Perla Sigheteana”. Au urmat perioade de investitii, extinderi si perfectionari continue. De altfel, d-na Danuta spune ca localul se afla intr-o continua modernizare, de un deceniu: „Tot timpul investesc, renovez, iar clientii apreciaza acest lucru. Avem multi clienti fideli care, chiar daca se deschide un nou local, il viziteaza din curiozitate si se intorc din nou la noi. De-a lungul vremii ne-au trecut pragul si multe persoane cunoscute: politicieni, ambasadori, vedete”. La „Perla Sigheteana” nu numai clientii sunt fideli, ci si angajatii. Multi dintre cei 34 de angajati lucreaza aici de ani buni, iar patru dintre ei, inca de la deschidere. Ca sa le rasplateasca fidelitatea, anul trecut, d-na Danuta Szabo a pregatit o mini-vacanta gratuita pentru toti angajatii, in Viena: 4 zile, 3 nopti de cazare la un hotel de patru stele cu piscina, croaziera pe Dunare, un tur de oras si muzica populara alaturi de sotii Orza. Cu ocazia aniversarii a 10 de activitate, in 29 Mai, „Perla Sigheteana” va premia in cadru festiv pe cei mai vechi angajati, multumindu-le astfel pentru fidelitatea, seriozitatea si profesionalismul de care au dat dovada in toti acesti ani. Evenimentul va fi marcat printr-o masa festiva la care sunt invitate peste 150 de persoane: clienti, colaboratori, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai agentiilor de turism: „Nu o sa fac un bilant al activitatii noastre, voi spune doar cateva cuvinte, doresc ca toti invitatii sa se simta bine la acest eveniment. Avem pana acum 150 de invitati si am pregatit un meniu special: un bufet suedez cu foarte multe sortimente noi, pe care dorim sa le introducem in meniu si doua feluri de baza. De asemenea, va fi si o surpriza, si o premiere”. Printre invitatii de seama se numara si ministrul Turismului, d-na Elena Udrea, d-na Szabo sperand ca invitatia va fi onorata, mai ales ca in 2002, Ministerul Turismului i-a acordat „Perlei Sighetene” premiul de excelenta in turism. D-na Danuta Szabo spune ca activitatea la cele mai inalte standarde calitative nu a obosit-o. Iar brand-ul „Perla Sigheteana” pare, chiar daca sunt vremuri de criza, mai puternic si mai cunoscut ca niciodata: „Am pornit mizand pe corectitudine si calitate. Merg pe conceptia aceasta: un client se castiga in 10 zile sau 30 de zile, dar se poate pierde in 3 minute. Astfel, satisfacerea exigentelor clientilor este prioritatea noastra, precum si cea mai mare multumire a activitatii noastre de un deceniu. Le multumesc pe aceasta cale tuturor clientilor fideli si tuturor angajatilor, fara a caror contributie semnificativa nu puteam sa ajungem aici”. Ioana LUCACEL ioana@gazetademaramures.ro

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.