• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 10 Iunie , 2012

Perfomanţe de clinică universitară

Din 2010, Spitalul de Pnaumoftiziologie Baia Mare a intrat într-o amplă perioadă de investiţii, atât în ceea ce priveşte modernizarea clădirii, cât şi dotările spitalului. Iar dacă la acestea adăugăm profesionalismul şi specializarea continuă a personalului, avem lista completă a motivelor pentru care spitalului băimărean poate concura cu orice clinică universitară de renume.

 
 
Reabilitarea clădirii, modernizarea grupurilor sociale, saloanelor şi cabinetelor medicale, schimbarea tâmplăriei cu termopan, achiziţie de aparatură. Pe scurt, sunt doar câteva dintre direcţiile dezvoltării fără precedent pe care o parcurge Spitalul de Pneumoftiziologie din 2010 încoac. Managerul Sorina Pintea spune că: „în perioada 2010-2012 cu sprijinul Consiliului Local şi al consilierilor care fac parte din Consiliul de Administraţie, al conducerii primăriei, s-a realizat dotarea cu aparatură medicală performantă, spitalul nostru putând oricând concura cu o clinică universitară”.

Astfel, în 2010 s-au achiziţionat maşini de spălat în spălătoria spitalui, hote şi roboţi în bucătărie, un videobronhoscop performat pentru cabinetul de bronhologie, toracoscop pentru chirurgia toracică şi monitoare de funcţii vitale. Anul următor s-a achiziţionat şi s-a pus în funcţiune un aparat de radiologie digitală. De asemenea, tot în 2011 s-a renovat ambulatorul de specialitate şi spălătoria, s-a renovat şi dotat performant a doua sală de operaţii şi s-a început reparaţia capitală la instalaţiile sanitare. Investiţiile au continuat şi în acest an. Este în curs de executare sistemul de împrejmuire, s-a instalat sistemul de monitorizare video, s-a continuat cu repararea instalaţiilor sanitare şi renovarea saloanelor spitalului. De asemenea, a fost depus pe SEAP  caietul de sarcini pentru termopanarea zonei de nord care este foarte rece în timpul zilelor friguroase.
Valoarea totală a investiţiilor finanţate de la Consiliul Local pe perioada acestor ani a fost de 3.000.000 lei. De asemenea, Consiliul Local a finanţat cheltuielile cu utilităţile spitalului. Datorită acestor investiţii, spitalul îndeplineşte o serie de standarde de calitate
ca şi ISO 9001/2001, iar laboratorul de analize medicale este acreditat RENAR.

Sprijinului oferit de Consiliul Local se adaugă şi spriinul unor firme, a unor oameni de suflet care au înţeles că sănătatea şi grijka pentru cei bolnavi reprezintă un domeniu prioritar. Astfel, în 2011, ITALSOFA  a finanţat cu 30.000 euro renovarea ambulatorului de specialitate, iar în 2012 a finanţat renovarea ambulatorului de pediatrie cu 6.000 euro şi a achiziţionat un aparat performant- factor de transfer - în valoare de 15.000 euro. Tuturor, managerul Sorina Pintea le mulţumeşte pentru sprijinul acordat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.