• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

Pentru FC Baia Mare, început de campionat cu cântec, joc şi voie bunã!

FC Baia Mare, echipa de fotbal a municipiului de pe Săsar se află la un început de campionat, liga a doua, la un nou început de drum. Cel puţin aşa se gândeau ziariştii prezenţi la conferinţa de presă convocată la stadionul „Viorel Mateianu”, celebra arenă aflată într-o continuă cădere de mulţi ani.

 
 
 

Stadionul este vopsit pe din afară, iar lucrările ce se execută în acest moment vor aduce faţada stadionului la sentimente mai bune.

Dacă vii spre stadion, invitat la conferinţă de presă, trebuie să ghiceşti pe ce alee sau drum trebuie să o iei după ce intri în parc. Sunt două posibilităţi, din păcate, ambele sunt închise. Aşa că, după mai multe manevre pe alei înguste, renunţi şi o iei în mod sportiv spre intrarea de la stadion, trecând prin mai multe parcări, recent amenajate şi cu maşini parcate. Spre mirarea noastră, am văzut că mai este o posibilitate de a ajunge la intrarea în stadion, pe drumul ce înconjoară muzeul etnografic. Dar, ca să ajungi acolo, faci câţiva kilometri în plus şi ar fost nevoie de nişte indicatoare.

Ajunşi la intrarea în stadion, trei angajaţi, probabil, luau aer pe lângă uşa de la intrare. Am trecut de ei, dar ne-am oprit, deoarece unul ne-a întrebat, totuşi, unde mergem. Cu un gest şters ne-a indicat scara ce ducea la etajul unu al blocului administrativ de la stadion. Acolo, după viraje strânse prin încăperi a căror utilitate a fost greu de ghicit, am ajuns în săliţa unde avea loc conferinţa de presă. Câteva mese şi câteva scaune, un fel de dulap cu nişte trofee din tablă întregeau atmosfera de suferinţă a clubului băimărean. Nu mai vorbim de pereţi, de podeaua ce scârţâia şi apă îngheţată în sticle de plastic, cumpărată de la magazin cu ceva vreme înainte de conferinţă.

 

Au fost prezenţi preşedintele clubului, Cristian Şpan, antrenorul Dorin Toma şi căpitanul echipei, Marius Hodor.

S-au spus chestiuni legate de echipă, de obiective, chestii din astea ce se spun la debutul unui campionat. Dar adevărata conferinţă de presă a început după ce a ajuns primarul Cătălin Cherecheş. Nimeni nu se aştepta la desfăşurarea conferinţei în astfel de condiţii.

Primarul băimărean a dat de pământ cu conducerea clubului, după care a plecat.

Cătălin Cherecheş a venit şi a spus că a înţeles că e vorba de o conferinţă despre fotbal, în consecinţă, a invitat presa afară, pe terenul stadionului.

„Vă invit pe terenul de fotbal, nu în acest spaţiu insalubru!”, a spus primarul.

Pe teren, ziariştii s-au aşezat în semicerc, în faţa primarului. După ce toţi s-au aşezat, preşedintele Şpan i-a spus primarului, cu un gest greu de înţeles. „Zi-ne ceva de obiective”, a spus neinspirat, Şpan.

Primarul băimărean a replicat rapid. „Da! Trebuie să dau ceva interviu aici! Nu am înţeles. De ce m-aţi chemat aici?”, a întrebat Cătălin Cherecheş.

Şpan a vorbit din nou neinspirat. „Ca să vedem care sunt perspectivele fotbalului în Baia Mare”, a spus Şpan.

„De asta m-aţi chemat?”, a spus din nou primarul băimărean. După care a trimis mai multe întrebări preşedintelui clubului.

„Vreau să ştiu câţi bani aţi obţinut din fonduri private, dacă tot mă chemaţi aici pentru a mă pune în faţa camerelor TV!”, a spus primarul băimărean.

„Din mediul privat am avut 40 de mii de lei” a răspuns Şpan.

„Cât la sută înseamnă din bugetul clubului?”, a spus primarul Cherecheş.

„Puţin! Înseamnă cinci la sută!”, a explicat Şpan.

„Acest lucru arată raportul dintre club şi comunitate”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

„Prioritatea mea este să facem acest stadion, să fie multifuncţional şi pentru activităţi cultural-artistice şi sportive, nu doar pentru fotbal. Ne dorim exigenţă şi respectarea legii în raport cu clubul de fotbal. Consiliul Local se va decide cât de mult se va implica în susţinerea acestui sport!

Mă aşteptam ca astăzi să fim invitaţi pentru a ni se mulţumi pentru eforturile pe care le-a făcut municipiul Baia Mare susţinând 95 la sută din buget. Am constatat că am venit aici ca să mi se spună altceva. Nu pot decât să le mulţumesc celor care au făcut aceste lucruri şi sunt convins că vom putea să facem în Baia Mare, la nivelul fotbalului, ceea ce este corect de făcut.

Acum, în divizia B, sunt foarte multe echipe valoroase, este o competiţie acerbă, fiecare pas greşit va fi taxat. Rămânând cu picioarele pe pământ, cel mai important lucru este consolidarea acestei echipe în divizia secundă în acest moment. Bineînţeles, având ca perspectivă în următorii doi ani, promovarea. Nu cred în lucruri care să funcţioneze pompieristic, de pe-o zi pe alta. Cred că astăzi clubul trebuie să se consolideze, trebuie să îşi consolideze bugetul şi parteneriatele cu mediul privat pentru a nu depinde doar de bugetul municipiului, după care ne putem gândi şi la liga naţională. Nu trebuia să mă cheme nimeni aici să mă întrebe ce fac pentru echipă! Cred că am făcut foarte multe pentru echipă, înfiinţând-o!”, a spus Cătălin Cherecheş.

 
 
 

„Nu cred în lucruri care să funcţioneze pompieristic, de pe-o zi pe alta. Cred că astăzi clubul trebuie să se consolideze, trebuie să îşi consolideze bugetul şi parteneriatele cu mediul privat pentru a nu depinde doar de bugetul municipiului, după care ne putem gândi şi la liga naţională. Nu trebuia să mă cheme nimeni aici să mă întrebe ce fac pentru echipă! Cred că am făcut foarte multe pentru echipă, înfiinţând-o!”.

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.