• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Octombrie , 2012

PDL Maramureş iese la atac!

Democrat-liberalii maramureşeni au început să se întâlnească cu presa într-un ritm de precampanie electorală. Mircea Man, liderul PDL Maramureş, a prezentat zilele trecute o parte a candidaţilor la parlamentare din partea ARD Maramureş, o alianţă formată din PDL, Noua Republică, Forţa Civică şi PNŢCD.

 
 

Mircea Man a declarat că alianţa maramureşeană este pregătită pentru alegeri, este pregătită să câştige. Optimismul liderului PDL a fost susţinut cu declaraţii şi de alţi lideri ai PDL sau PNŢCD.

„Alianţa România Dreaptă a întrat pe calea dreaptă! Suntem pregătiţi pentru bătălia care urmează, însă ne interesează problemele judeţului, problemele care „ard” şi ARD încearcă să le rezolve. S-a văzut ce s-a întâmplat în cadrul şedinţei de CJ. Să retragi trei proiecte pentru că USL-ul se ceartă mereu şi îl pun pe preşedinte în imposibilitatea de a-şi duce la capăt proiectele pe care şi le propune, este o situaţie greu de înţeles. Dacă ei nu se înţeleg cine să fie director la anumite instituţii e problema lor, dar treaba ar trebui să meargă. Pentru Maramureş este un lucru regretabil că oameni care ar trebui să îşi facă datoria faţă de judeţ şi faţă de instituţia pe care o deservesc intră în jocuri politice. Iar cei vizaţi, în fiecare lună se gândesc dacă mai sunt sau nu directori. Într-un astfel de climat este greu de lucrat.

Legat de Aeroport, la proiectul cu CA de acolo am susţinut un Consiliu de Administraţie format din cinci oameni, pentru că suntem convinşi că cinci oameni pregătiţi, aşa cum prevede legislaţia română pot face faţă şi să aducă problemele prioritare ale Aeroportului la vedere şi spre rezolvare. Semnalul de alarmă pe care îl trag şi înjurăturile care    s-au auzit, că eu sunt atent la astfel de situaţii, ar trebui să îi pună pe cei care conduc administrativ judeţul pe gânduri. Ei sunt supăraţi pentru că nu le merge sistemul de vot şi mai sunt şi schimbători. Primele declaraţii ale lor, faţă de situaţia de la Aeroport a fost de protest la hotărârea ministerului. În schimb, acum găsesc fel şi fel de explicaţii, încercând să îi găsească o vină lui Mihai Pătraşcu. Oricum, motivele invocate sunt foarte subţiri pentru a justifica refuzul finanţării unui proiect de o asemenea anvergură.

De asemenea, următorul fapt important trebuie subliniat Aeroportul Internaţional Baia Mare, în structura europeană pe programul TNT, coridorul european, este prevăzut cu finanţare europeană, Aeroportul băimărean, nu cel din Satu Mare. Se vede, este limpede că avem un joc politic înainte de campania electorală, să îi pice bine domnului ministru Silaghi. Dar alegerile vor trece, iar pentru Maramureş va rămâne un mare handicap retrăgând o astfel de investiţie”, a spus Mircea Man.

Au mai vorbit despre probleme legate de apropiatele alegeri senatorul Gheorghe Bârlea, Doru Dăncuş, candidatul PNŢCD, din cadrul ARD Maramureş şi Ovidiu Talpoş, om de afaceri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.