• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Patriarhul Daniel, în Maramureş!

După ce la sfârşitul anului 2009 l-am avut ca oaspete de seamă, pentru prima dată, în calitate de Patriarh al României, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Ciobotea, în perioada 29 iunie – 2 iulie a.c., la invitaţia Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Justinian Chira, îl vom avea din nou ca oaspete pe Preafericirea Sa Daniel, însoţit de aproximativ 20 de ierarhi, membri ai Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Dacă în decembrie 2009 Preafericirea Sa a poposit în oraşul reşedinţă de judeţ şi eparhie, Baia Mare, pentru a fi ridicat la rangul de arhiepiscop onorific, Î.P.S. Sa Justinian, în perioada mai sus amintită, se va afla în rugăciune cu clerul şi credincioşii din Maramureşul voievodal şi din Ţara Oaşului, în scopul târnosirii bisericii Mănăstirii Bârsana şi a bisericii cu hramul ”Duminica Tuturor Sfinţilor” din Negreşti Oaş.Preafericirea Sa va sosi pe Aeroportul din Baia Mare în data de 29 iunie, ora 18.15, iar apoi se va îndrepta către Mănăstirea Bârsana, unde va fi găzduit până a doua zi. În drum spre Bârsana, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi întâmpinat la poarta de intrare în Maramureşul voievodal – localitatea Mara – de către autorităţile locale, cler şi credincioşi. A doua zi, de sărbătoarea ”Soborul Sfinţilor Apostoli”, hramul Mănăstirii Bârsana, se va săvârşi, începând cu ora 9,00, slujba târnosirii bisericii mănăstirii, urmată de slujirea Sfintei Liturghii.

 

Sâmbătă, după amiază, Preafericirea Sa va pleca spre Ţara Oaşului. În drum spre Negreşti Oaş, va face un popas în municipiul Sighetu Marmaţiei, unde va vizita ”Memorialul durerii”, Palatul Episcopal si biserica ucraineană. Următorul popas va fi făcut pentru vizitarea Mănăstirii Sapânţa – Peri.

Înainte de a ajunge la Negreşti Oaş, pentru a vizita şi binecuvânta noul sediu al Protopopiatului Oaş, Preafericitul Părinte Patriarh va fi întâmpinat la trecerea dintre judeţul Maramureş şi judeţul Satu Mare – Huta Certeze – de către autorităţile judeţene sătmărene, primarii din Ţara Oaşului, preoţi şi credincioşi.

 

Duminică, 1 iulie 2012, începând cu ora 9,00 , Preafericirea Sa va fi în fruntea soborului slujitor la slujba de târnosire a Catedralei din Negreşti Oaş, urmată de săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii.

Spre seară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu însoţitorii, se va îndrepta spre municipiul Satu Mare, unde va face un popas duhovnicesc la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, având o întâlnire cu preoţimea din Satu Mare, iar luni, 2 iulie, va fi plecare spre reşedinţa patriarhală din Bucureşti, de la Aeroportul Satu Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.