• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Septembrie , 2012

Parlamentul European susţine democraţia din România

În săptămâna care tocmai se încheie a avut loc în Parlamentul European o dezbaterea cu privire la situaţia din România, dezbatere care, în ciuda minciunilor vehiculate de Monica Macovei şi Cristian Preda, a fost un succes pentru România şi pentru Uniunea Social Liberală.

 

Miercuri, 12 septembrie, la Strasbourg, europarlamentarii social-democraţi şi liberali au făcut un pas important în repararea imaginii internaţionale a României, distrusă de PDL în aceasta vară. Europerlamentarii PDL, plătiţi cu bani extrem de mulţi din banii noştri, cu care contribuim la bugetul Uniunii Europene, au încercat să ducă minciunile şi circul pe care l-au făcut în ţară, în plenul celui mai înalt for politic european.

 

Ceea ce a vrut să fie un demers al PPE şi PDL de a mai arunca o pată neagră asupra imaginii externe a României, s-a dovedit a fi un succes pentru europarlamentarii USL, care au prezentat obiectiv şi argumentat în Parlamentul European realitatea evenimentelor din aceasta vară.

 

Europarlamentarii USL, sprijiniţi de liderul grupului social-democrat, Hannes Swoboda, şi preşedintele ELDR, Graham Watson, au atacat poziţia comisarului Reding, demonstrându-i acesteia că şi-a încălcat atribuţiile politice prin implicarea în situaţia internă a României. Mai mult, colegii mei, Cătălin Ivan,Victor Boştinaru şi Norica Nicolai, au demonstrat că derapajele comisarului Viviane Reding au fost un amestec în problemele interne ale unui stat membru UE, un atac la democraţia României şi o lipsa de respect faţă de dorinţa a 7,4 milioane de cetăţeni europeni cu drepturi depline. 

 

Dezbaterea a arătat însă că liderii PPE, care au fost extrem de vocali în această vară, nu mai susţin PDL, ei nefiind prezenţi la dezbatere. Acest lucru ne arată ca nici ei nu mai cred în minciunile partenerilor lor şi că nu le mai aprobă limbajul mincinos şi duplicitar. Singura persoană prezentă a fost comisarul Reding, din partea Comisiei Europene, ale cărei declaraţii oricum au un puternic caracter politicianist.

 

Monica Macovei şi Cristian Preda desconsideră românii, desconsideră ţara pe care o reprezintă, desconsideră ceilalţi europarlamentari şi ţările pe care aceştia le reprezintă, prin minciunile pe care le spun şi prin modul cum îşi pun propriile interese meschine mai presus de interesul României şi de interesul Unuiunii Europene. Ei au încercat încă o dată să mintă Europa, invocând articole din presa prietenă PDL, conform căreia referendumul a fost fraudat masiv, însă au fost contrazişi inclusiv de ceilalţi europarlamentari, care au pledat pentru libertatea şi respectarea democraţiei României şi pentru dreptul românilor de a-şi alege liderii pe care şi-i doresc, nestingheriţi.

Din păcate, europarlamentarii PDL, în frunte cu Monica Macovei, au demonstrat, din nou, că nu reprezintă interesele României, ci doar interesele de grup ale PDL şi că fac orice să îşi păstreze beneficiile şi puterea.

 

În ciuda tuturor piedicilor şi neadevărurilor spuse de PDL, trebuie să felicit colegii europarlamentari din USL, care ne-au făcut încă o dată mândri de ei când ne-au apărat democraţia în PE şi pentru că au ştiut să devină purtătorii de cuvânt în Europa ai celor 7,4 milioane de români care au fost privaţi de votul lor de armata de supuşi ai PDL.

 

Dragoş TITEA, secretar general departament Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.