• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 30 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iulie , 2024

Parcurile industriale generate de administrația Ionel Bogdan în Maramureș devin funcționale: primele patru companii au semnat contractele de concesiune pentru Parcul industrial Baia Sprie

„Planurile pe care mi le-am asumat pentru Maramureș devin realitate, rând pe rând! Astăzi, la Consiliul Județean Maramureș, am făcut un pas important spre dezvoltarea economică a județului nostru. Am semnat primele contracte de concesiune pentru primele patru loturi de teren din Parcul de Specializare Inteligentă Baia Sprie! Este primul parc care devine funcțional dintre cele șapte pe care le-am generat în mandatul meu pentru Maramureș. O inițiativă extrem de ambițioasă, în care nu mulți au crezut, dar pe care, alături de echipa mea, am reușit să o transform în realitate pentru binele maramureșenilor! Sunt recunoscător pentru asta și le mulțumesc colegilor care au crezut în mine și cu care fac o echipă eficientă pentru Maramureș!ˮ, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Primele patru companii care au ales să investească în Parcul Industrial de Specializare Inteligentă Baia Sprie:

 

- COZVRAM SRL: fabrică produse din beton pentru construcții (suprafață: 9.210 mp; investiție: 8.556.000,00 €; locuri de muncă: 50 de angajați);

- R&B COM SRL: fabrică de pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie (suprafață: 8.979 mp; investiție: 4.500.000,00 €; locuri de muncă: 30 de angajați);

- SILVA NOBILIS SRL: fabrică elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții (suprafață: 8.975 mp; investiție: 5.000.000,00 €; locuri de muncă: 45 de angajați);

- FLYING IMPEX SRL: fabrică de săpunuri, detergenți și produse de întreținere (suprafață: 11.071 mp; investiție: 4.000.000,00 €; locuri de muncă: 18 angajați).

 

„Aceste parcuri industriale de specializare inteligentă reprezintă nu doar investiții strategice, ci și responsabilitatea noastră față de dezvoltarea sustenabilă a județului nostru și crearea de oportunități pentru comunitatea locală. Primii rezidenți ai Parcului de Specializare Inteligentă Baia Sprie sunt dovada clară că dezvoltarea Maramureșului este pe drumul cel bun.

 

Aceste companii nu doar că vor aduce investiții semnificative, dar vor crea și locuri de muncă pentru maramureșeni, contribuind astfel la creșterea economică și bunăstarea cetățenilorˮ, susține Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Primii rezidenți de la Baia Sprie pot accesa granturi de 10 milioane de euro

 

Prin linia de finanțare necompetitivă, primii rezidenți care vin în Parcul de Specializare Inteligentă Baia Sprie, ca urmare a procedurii de licitație publică demarată de Consiliul Județean Maramureș, vor putea atrage granturi în valoare de 10 milioane euro, iar valoarea totală a proiectelor va fi de peste 22 milioane de euro.

 

„Parcurile industriale sunt sufletul strategiei mele de dezvoltare economică și reprezintă un simbol al transformării Maramureșului. Am pus bazele celor șapte parcuri industriale, fiecare proiectat să atragă investiții, să stimuleze inovația și să creeze locuri de muncă, din dorința de a dovedi că și aici, acasă, în Maramureș, se poate. Știu că a fost dificilă așteptarea, că mai avem multe etape de parcurs până vom vedea finalizate toate parcurile industriale (Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Giulești și Bogdan Vodă), dar mă bucur de fiecare moment, de fiecare reușită care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru.

 

Primilor rezidenți le dorim mult succes, le mulțumim pentru colaborare și suntem încrezători că aceste parteneriate vor aduce beneficii pe termen lung pentru județul nostru. Împreună transformăm județul nostru într-un model de dezvoltare economică și socială pentru întreaga țară. Împreună dezvoltăm Maramureșul! Totul pentru maramureșeni și pentru Maramureș!ˮ, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.