• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 August , 2023

Parcurile industriale au intrat în linie dreaptă

În ședința de zilele trecute a Consiliului Județean au fost aprobate documentațiile pentru cele patru parcuri de specializare inteligentă: Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș. Ele au fost depuse următoarea zi, când s-a deschis apelul de finanțare pe programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest.

În total, e vorba de peste 74 milioane de euro, sumă care cuprin­de și banii pentru infrastructură, dar și ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în aceste parcuri.
Practic, prin aceste proiecte, se rezolvă problema infrastructurii în fiecare parc industrial: rețea de apă, canalizare, gaz și curent, drumuri de acces pentru fiecare parcelă. Astfel, fiecare investitor are toate facilitățile pentru a investi în Maramureș.


 

Totodată, fiecare antreprenor, în urma selecției, va beneficia de ajutor de stat de până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai mult de 60% din investiția propriu-zisă, pentru construcții și dotări în Parcul Industrial.
Ionel Bogdan, pre­ședintele CJ Ma­ra­­mureș, a ținut să mulțumească tuturor celor care au făcut posibilă depunerea la timp a proiectelor: colegilor de la Parcuri Industriale SA; colegilor din Consiliul Jude­țean care au lucrat la aceste proiecte; consilierilor județeni care au înțeles impor­tanța lor; primarilor care au pus la dispoziție terenuri pentru aceste parcuri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.