• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Iulie , 2012

PA sau DA

În 2004, Traian Băsescu devenea Preşedintele României, în urma unor minciuni de care s-a folosit atunci şi care aveau să ne demonstreze cu timpul că asta este un modus operandi pentru el. De 8 ani ne minte neîncetat, cu orice ocazie şi despre orice. Îmi vin în minte atâtea exemple încât cred că nu mi-ar fi suficiente câteva ediţii ale acestei gazete să le enumăr pe toate şi tot sunt singur că aş mai uita câteva.

 

În opinia mea, principalele motive pentru care Traian Băsescu nu merită să mai fie preşedinte sunt legate de aşa-zisele măsuri de austeritate, care nu numai că nu au scos ţara din criză, aşa cum ne anunţa la fiecare discurs, ci au dus la un nivel inacceptabil de sărăcie o mare parte a populaţiei României. Dacă ar fi fost ca cineva să îl asculte pe Traian Băsescu, cred că am fi intrat în Cartea Recordurilor la numărul ieşirilor şi intrărilor în criza economică. Cu toate acestea, cu pensiile tăiate, cu salariile ciuntite, fără ajutoare sociale, cu indemnizaţiile pentru copiii mici eliminate, cu toate datoriile la FMI, românii au dus-o din ce în ce mai rău, preţurile au crescut extrem de tare, iar nivelul de trai a scăzut vertiginos.

 

În drumurile mele prin judeţ, am văzut şi am vorbit cu atâţia bătrâni disperaţi că nu îşi mai pot duce zilele, că ar prefera să moară pentru că simt că au devenit o povară pentru copiii lor. Sunt oameni care au muncit o viaţă întreagă, pentru ţara care acum, ajunsă pe mâna lui Traian Băsescu, le oferă o moarte lentă şi dureroasă.

 

Tot în întâlnirile mele cu oamenii, am vorbit cu mame tinere, disperate că indemnizaţia pentru creşterea copiilor a scăzut şi nu mai e suficientă nici măcar pentru mâncarea unui bebeluş, că perioada în care pot sta acasă să îi îngrijească a scăzut şi ea, obligând părinţii să lase copiii pe unde apucă. Aici vorbim despre oameni curajoşi, care au adus pe lume copii într-o lume nesigură şi, parcă, în ciuda unui regim instaurat de Traian Băsescu, un regim clientelar, care nu le poate oferi nimic.

 

Am vorbit cu copii de şcoală, care doresc să îşi continue studiile, şi care îmi spuneau că nu pot face asta pentru că sistemul de învăţământ este distrus, regulile se schimbă de pe o zi pe alta, taxele sunt din ce în ce mai mari, cărţile din ce în ce mai scumpe, chiriile au crescut şi ele şi oricum ar fi aproape imposibil să le plătească, pentru că este aproape imposibil pentru un tânăr să găsească un loc de muncă. Şi nu pot să nu mă gândesc, văzând aceşti copii care se luptă pentru viitorul lor, la tinerii promovaţi de Traian Băsescu... Elena, fiica lui, un copil mediocru, care are probleme reale de exprimare şi de vorbire, ne face de râs, în Parlamentul European, luând în fiecare lună bani cu care aproape 40 de tineri şi-ar putea plăti un an de facultate. Asta e egalitatea de şanse promovată de Traian Băsescu. 

 

În disperarea lui de a-şi menţine funcţia şi privilegiile, a minţit cu neruşinare ţări care ne-au fost alături în trecut, care ne-au sprijinit în eforturile noastre de a integra România în NATO şi Uniunea Europeană, a minţit oficiali străini, pe Angela Merkel sau Jose Manuel Barosso. Prin intervenţiile procurorului ceauşist, Monica Macovei, a contribuit la continuarea monitorizării pe justiţie a României, sabotând, încă o dată, şansele României de a adera la Schengen.

 

Pentru toate cele de mai sus şi pentru cei 8 ani din viaţa noastră pe care ni i-a irosit Traian Băsescu, pe 29 iulie, avem şansa ca, odată pentru totdeauna, să votăm DA şi să-i spunem PA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.