• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

P.S. Iustin Sigheteanul a sfinţit capela de cimitir a Parohiei Chechiş

Sâmbătă, 20 august 2016, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat slujba de sfinţire a capelei de cimitir din Parohia Chechiş, preot paroh Vasile Marc. Din sobor au făcut parte pr. dr. Cristian Ştefan, consilier eparhial, pr. Ioan Zorel Buia, secretarul Protopopiatului Baia Mare, preoţi din parohiile din comună, din comunele vecine şi chiar din afara judeţului. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei şi de Grupul ASCOR din Baia Mare.

 

Capela este situată în cimitirul „Pe Valea Stelelor”, unul din cele patru cimitire ale parohiei, şi are cameră de frig, iar dimensiunile propriu-zise ale capelei sunt 5,3x7 metri, este prevăzută cu un pridvor şi o terasă din lemn în stil tradiţional românesc. Are hramul „Învierea lui Lazăr”, iar ca picturi, scena „Coborârii la iad”, de o parte şi de alta fiind pictaţi Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil. Construirea a fost posibilă datorită ajutorului primit de UAC Europe, prin Daniel Vărzaru - Chief Financial Officer, de la Primăria Dumbrăviţa şi contribuţia credincioşilor din parohie.

 

Pentru activitatea pastoral-misionară, social-filantropică şi contribuţia adusă la construirea capelei de cimitir, preotul Vasile Marc a fost distins cu titlul de iconom stravrofor, primind Gramata Episcopală, iar primarul Felician Ciceu, Daniel Vărzaru, membrii Consiliului Parohial şi binefăcătorii au primit Diplome de Vrednicie. Gramata Episcopală a fost înmânată preotului Ştefan Clipei, fost paroh în Chechiş, pentru înaltă apreciere şi preţuire în activitatea pastoral-misionară şi cei 45 de ani de slujire preoţească.

În cadrul vizitei pastorale, P.S. Iustin Sigheteanul a vizitat biserica şi a discutat despre posibilitatea extinderii ei, precum şi noua casă parohială, aflată în stadiu de finisaje interioare şi exterioare.

 

„În primul rând mulţumim Bunului Dumnezeu pentru ziua binecuvântată pe care ne-a dăruit-o. Îi mulţumim că într-un timp atât de scurt, cu ajutorul Lui  şi prin bunăvoinţa multor oameni, am reuşit să ridicăm această capelă să fie folositoare şi pentru cei vii şi pentru cei răposaţi. Mulţumim Preasfinţei voastre că ne-aţi adus binecuvântarea arhierească în această zi în parohia şi localitatea noastră, vreau să mulţumesc apoi familiei mele, care mă înţelege de multe ori, misiunea de preot este grea, cu sacrificii, şi ei sunt alături de mine mereu.

Vreau să mulţumesc familiei preotului Ştefan Clipei, fost paroh în acest sat, pentru că avem bună colaborare şi înţelegere. Apoi mulţumesc autorităţilor centrale de la judeţ, tuturor celor pe care i-aţi pomenit aici şi au primit diplome, pentru că fiecare a contribuit, dacă nu material, măcar fizic, la ridicarea acestei capele. Vreau să mulţumesc în mod special domnului Daniel Vărzaru, directorul de la UAC Europe pentru că marea contribuţie, ştiu credincioşii, ştie toată lumea, este a UACE, poate în proporţie de 70-80%. Cealaltă contribuţie este a credincioşilor, a primăriei, a altor binefăcători. Avem noroc şi cu domnul viceprimar, care este din Chechiş şi dânsul şi-a dorit foarte mult această capelă şi s-a luptat foarte mult. ”

Preot paroh Vasile Marc

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.