• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

Respect şi responsabilitate

Ovidiu Nemeş este unul dintre cei mai tineri aleşi maramureşeni. De patru ani ocupă funcţia de viceprimar a municipiului Sighetu Marmaţiei, iar acum, firesc, se pregăteşte pentru cea de primar. Nemeş îmbină curajul şi iniţiativa, atribute ale tinerei generaţii, cu principiile unor politicieni celebri care au scris istoria acestui neam. 

 

Reporter: Recent a avut loccea de-a şaptea ediţie a Galei Tineretului Naţional Liberal. Premiul care v-a revenit în cadrul acestui eveniment, „Cel mai activ tânăr liberal în administraţia locală" vă certifică încă o dată statutul de lider şi model al tinerei generaţii de politicieni. Ce înseamnă politica pentru un lider tânăr?

Ovidiu Nemeş: Politica înseamnă în primul rând respect şi responsabilitate, nişte concepte care nu s-au schimbat odată cu vremurile. De aceea, pentru mine, definiţia politicii rămâne aceeaşi pe care o dădea Duca într-un portret pe care i-l face lui Ionel Brătianu: Pentru el politica nu era nici o distracție, nici un prilej de onoruri , nici un mijloc de realizare a unor deșarte și personale ambiții. Pentru el, politica era muncă, răspundere, grijă, chinuitoare frământare.”

Reporter: În ce măsură v-a fost de folos în administraţia publică, experienţa dobândită în sectorul privat?

Ovidiu Nemeş: Bunicii mei,nişte maramureşeni simpli, liberi, cu credinţă şi principii, aveau o vorbă: „cine nu poate fi gospodar în ograda lui, nu-i poate gospodării nici pe alţi”. De aceea, pot spune cu certitudine că m-a ajutat extrem de mult. M-a ajutat să înţeleg grija unui buget, responsabilitatea de a plăti la timp un salariu care asigură traiul unei familii şi nu în ultimul rând de a înţelege mai bine mediul de afaceri şi problemele lui.

Reporter: Ce v-a determinat să vă implicaţi în administraţia locală în urmă cu 4 ani?

Ovidiu Nemeş: Sighetul este locul meu de naştere şi oraşul meu de suflet. Acest oraş şi oamenii lui mi-au dăruit extrem de multe lucruri. Sunt dator să le întorc acest bine şi, împreună cu cei care ştiu că Sighetul nu e o simplă localitate, situată undeva, unde se agaţă harta-n cui, ci o stare de spirit, un crez de suflet, un testament al credinţei, patriotismului şi dăruirii, să construim un oraş pe care să-l lăsăm cu mândrie, moştenire, generaţiile care vin.

Reporter: Ce înseamnă „Sighetul de mâine” pentru dumneavoastră?

Ovidiu Nemeş: Sighetul de mâine este în primul rând un vis pe care nu vreau să-l construiesc şi să-l creionez singur, ci împreună cu sighetenii. Sighetul de mâine este un oraş cu o infrastructură modernă, cu instituţii puternice şi aplecate spre cetăţean, cu o economie dezvoltată care ne poate ţine şi aduce copiii în ţară. Un oraş modern, civilizat, care priveşte cu încredere spre viitor, dar care nu-şi uită trecutul, ci îl promovează, îl respectă, îl pune în valoare.

Reporter: Despre anunţul candidaturii la funcţia de primar?

Ovidiu Nemeş: Pentru mine este un pas firesc. O etapă la care am ajuns prin muncă şi experienţă acumulată în funcţia de viceprimar. Am muncit, vreme de 4 ani, într-o echipă împreună cu doamna primar Eugenia Godja, doresc să continuu proiectele începute şi această muncă în echipă în folosul Sighetului şi a sighetenilor. Doamna primar poate să susţină proiectele Sighetului şi ale sighetenilor din postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi apoi din aceea de parlamentar.

Reporter: Ce le promiteţi sighetenilor?

Ovidiu Nemeş: Singura promisiune pe care o fac este că îmi voi pune, ca şi până acum, întreaga putere şi pricepere în slujba lor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.