• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 25 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2016

Oraşul, într-o revistă din Cluj

Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu a devenit cea mai importantă instituţie de cultură a zonei de nord, un statut pe care îl confirmă în fiecare săptămână, organizând manifestări importante pentru mişcarea culturală a zonei, dar mai ales pentru Maramureş şi Baia Mare, în perspectiva participării la competiţia pentru Capitala Culturală a Europei în 2021.

 

 

Zilele trecute a avut loc, la Fondul Documentar al Academiei Române, lansarea ultimului număr (35) al revistei „Oraşul”, care apare la Cluj-Napoca, avându-l ca director general pe arhitectul Ionel Vitoc. Au mai participat prof. univ. dr. Mircea POPA, colaboratori ai arhitectului clujean, prieteni, arhitecţi şi soţia lui Ionel Vitoc.

 

La etajul doi al Bibliotecii, în sala unde îşi desfăşoară activitatea Fondul Documentar al Academiei, s-au strâns cei care îl cunosc pe arhitectul din Cluj, fondatorul revistei Oraşul, singura publicaţie de cultură urbană. Revista, apărută în condiţii grafice foarte bune, are un colectiv închegat, personalităţi ale Clujului, dar şi din Bucureşti şi din alte oraşe, şi chiar de la Paris, ceea ce îi conferă revistei o dimensiune internaţională. Ionel Vitoc este un personaj interesant, iar revista aduce în dezbaterea publică subiecte interesante, de actualitate.

Editorialele lui Vitoc şi ale profesorului Popa sunt acide şi transmit adevăruri de toţi simţite, dar nerostite. Sumarul numărului 35 a fost expus de profesorul Popa, dar poate fi citit prin achiziţionarea publicaţiei. Arhitectul clujean are o fundaţie ce organizează în Vălenii Şomcutei o Tabără de artă pentru copii. Vitoc a mai spus că se simte acasă în Maramureş şi susţine, în egală măsură, Baia Mare ca şi Clujul, evident, în competiţia Capitala europeană a culturii.  Manifestarea a fost moderată de Teodor Ardelean, care a avut un anunţ surpriză pentru arhitecţii prezenţi la întâlnirea cu Oraşul. Tedi a precizat că urmează a se ridica lângă clădirea Bibliotecii, în partea spre Buclă, pe un teren ce aparţine Bibliotecii, un corp de clădire ce va fi sediul Fondului Documentar al Academiei. În acest fel Biblioteca îşi întregeşte rolul de cea mai importantă instituţie de cultură. Mai mult, sediul acestui „colţ” de Academie va fi mai mândru între oraşele cu dimensiune academică.

 

Manifestarea a fost moderată de Teodor Ardelean, care a avut un anunţ surpriză pentru arhitecţii prezenţi la întâlnirea cu Oraşul. Tedi a precizat că urmează a se ridica lângă clădirea Bibliotecii, în partea spre Buclă, pe un teren ce aparţine Bibliotecii, un corp de clădire ce va fi sediul Fondului Documentar al Academiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.