• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Decembrie , 2013

Oraşul Baia Sprie supravegheat video

Oraşul Baia Sprie este al doilea din judeţ şi printre puţinele din ţară care au realizat un modern sistem de supraveghere video al localităţii. În prezenţa viceprimarului oraşului, Ioan Mariaş şi a managerului de proiect, Iulian Furlea a fost prezentat sistemul video. Este vorba de un sistem CCTV cu 54 de camere video fixe şi 27 camere video mobile. Imaginile sunt stocate timp de 30 de zile.

 
 

Proiectul „Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune a oraşului Baia Sprie prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui Centru de Supraveghere” a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1, Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană, subdomeniul Centre Urbane.

 

Perioada de implementare a proiectului: 20.12.2011 – 18.12.2013.

Valoarea proiectului: 2.241.286,16 lei.

 

Au fost realizate următoarele:

- achiziţionarea sistemului de supraveghere constând din infrastructură transfer de date, echipamente de transmisie date, camere video fixe şi mobile, dispecerat central de monitorizare.

- a fost amenajat un dispecerat pentru centrul de supraveghere în cadrul Primăriei.

Investiţia realizată prin proiect va aduce următoarele beneficii oraşului Baia Sprie: scăderea criminalităţii sociale, creşterea economiei locale, creşterea nivelului de civilizaţie în comunitatea locală, îmbunătăţirea standardelor de protecţie a mediului, oferirea de modele de bune practici pentru celelalte oraşe din regiune.

 

În urma implementării proiectului, siguranţa populaţiei din oraşul Baia Sprie va fi mult îmbunătăţită, se va înregistra o scădere a numărului de infracţiuni comise cu mare violenţă, fenomenul corupţiei va fi diminuat, va scădea sentimentul de insecuritate al grupurilor vulnerabile (tineri, femei, vârstnici etc.), vor fi îmbunătăţite măsurile de protejare a cetăţenilor, a comunităţii şi a ordinii sociale, va creşte nivelul de conştientizare în rândul comunităţii locale, iar cetăţenii se vor solidariza la acţiunile de prevenire a criminalităţii.

Personalul care deserveşte centrul de supraveghere va urmări pe camerele video eventualele evenimente de criminalitate socială, iar după caz va comunica telefonic cu instituţiile abilitate să intervină: Urgenţe, Poliţie, Ambulanţă, Pompieri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.