• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Iulie , 2012

Orange Day, la HHC, când doamnele din birouri vin alături de copii

Pentru specialişti, o zi de lucru obişnuită înseamnă muncă de teren, vizite la medici, spital, discuţii cu partenerii şi vânzare de medicamente. Recent, şapte oameni din GSK, din birourile din Baia Mare şi Oradea, au venit, ca voluntari, în casele de tip familial Holloşi şi Alba Iulia din Baia Mare.

Pentru clarificare: casele sunt denumite după numele străzii pe care se află. Aici, câte 12 copii îşi trăiesc copilăria, iar acţiunea Orange Day le-a împărţit zâmbete, căci angajaţii GSK donează o zi lucrătoare pe an către un ONG. De data asta, norocoşii au fost cei de la HHC.

Cei şapte de la GSK s-au împărţit în două echipe: la casa Holloşi, cei din Baia Mare, iar la casa Alba Iulia, cei din Oradea. Şi au venit plini de cadouri: le-au adus copiilor periuţe de dinţi cu capace-animăluţe, pastă de dinţi şi căniţe, fişe de colorat cu periuţe de dinţi, cu „dintele fericit-dintele trist”. Apoi, copiii şi voluntarii au desenat împreună. S-a discutat despre igiena orală şi de ce e important să te speli pe dinţi, au primit un orar pe care să bifeze, dimineaţa şi seara, când se spală pe dinţi. Au primit o cărticică de colorat cu Zâna Măseluţă, iar voluntarii le-au citit povestea, după care au trecut la activităţi distractive: au plantat împreună cu copiii flori la fiecare casă: câte doi copii au o jardinieră pictată cu numele lor.

Diana, o fetiţă de la casa Holloşi, a ţinut neapărat ca florile ei să fie în cameră, nu afară.După plantarea florilor, s-au dus cu toţii în parc, la locul de joacă, unde băieţii mai mari din case au jucat fotbal cu cei de la GSK. Fetele s-au dat pe leagăn, voluntarii le-au adus cretă colorată şi au desenat pe asfalt.

La ora două a fost masa de prânz, au mâncat pizza şi au băut sucuri.

La finalul zilei, s-au dat cu trenuleţul din parc şi au mâncat vată de zahăr. S-au întors acasă, unde copiii i-au întrebat dacă vor mai veni pe la ei. În prima parte a zilei, copiilor le era ruşine şi erau timizi. După ce s-a spart gheaţa şi s-au împrietenit, după-masa, la plecare, voluntarii îi ţineau pe aceştia în braţe. A fost o zi plină şi mai ales frumoasă pentru copiii noştri. Sperăm că şi pentru voluntarii GSK. Aş vrea să cred că acesta a fost un început. Pentru că mai avem mii de copii cărora voluntarii GSK le pot aduce zâmbete şi fericire. Şi oricum – sentimentul de ocrotire pe care-l au copiii când sunt ţinuţi în braţe merită tot timpul din lume.

„Mulţumim GlaxoSmithKline că sunt aproape de noi!”, au spus cei de la HHC prin vocea PR& HR officer la HHC, Reka Filip.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.