• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 August , 2023

Oportunități de finanțare nerambursabilă pentru investiții inițiale în domenii de specializare inteligentă

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte 132.A.1 – Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă.

 

Parcurile de specializare inteligen­tă, precum Maramureș Business Park, sunt considerate o operațiune strategică în contextul specializării inteligente, deoarece acestea reprezintă o modalitate concretă de a promova și de a dezvolta sectoarele cheie și domeniile de specializare inteligentă ale regiunii Nord-Vest și, implicit, să contribuie la dezvoltarea economică a județului Maramureș.

Maramureș Business Park va fi alcătuit din patru parcuri industriale de specializare inteligentă, amplasate în patru locații strategice: Baia Sprie, Șomcuta Mare, Fărcașa și Târgu-Lăpuș, oferind o mobilitate eficientă. Atracția principală este forța de muncă disponibilă pe piață în favoarea investitorilor interesați.

Specializarea inteligentă se referă la concentrarea resurselor și a competențelor în domenii specifice, în care regiunea sau zona are un potențial competitiv și poate obține avantaje economice și ino­va­toare semnificative.
Maramureș Business Park va sprijini și stimula dezvoltarea și inovarea în domeniile identificate mai sus, prin facilitarea colaborării între companii, instituții de învățământ superior și de cercetare, auto­rități publice locale și alte părți interesate, pentru a crea un ecosistem favorabil inovației și dezvoltării în vederea creșterii com­petitivității mediului de afaceri.


Antreprenorii interesați de aceste finanțări, pot obține informații suplimentare despre această linie de finanțare la adresa de email: office@maramuresbusinesspark.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.