• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Opel a câştigat titlul „Maşina Anului 2012”

Pentru prima oară în istoria titlului, selecţia finală a fost făcută în contextul Salonului Auto de la Geneva. Juriul, format din 59 de jurnalişti auto de vârf, aparţinând a 23 de naţiuni europene, au acordat un tribut viziunii inovatoare a General Motor.

Criteriile de selecţie aplicate de către juriu s-au bazat pe atribute precum design, confort, performanţă şi tehnologii extrem de inovatoare, ca şi pe eficienţă – zone unde Ampera excelează. „Suntem extrem de încântaţi că vehiculul nostru revoluţionar electric a ieşit câştigător dintr-o astfel de concurenţă. Şi suntem foarte mândri de acest titlu. Acest lucru ne încurajează să ne continuăm rolul de lideri în domeniul e-mobilităţii.Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel/Vauxhall Ampera a câştigat până în prezent peste 30 de premii internaţionale şi a înregistrat până acum peste 7500 de pre-comenzi.

Noul şi revoluţionarul Opel Ampera este un vehicul cu autonomie extinsă, acţionat de tehnologia Voltec. Este diferit faţă de alte sisteme de propulsie avansate, folosind electricitatea pentru acţionarea roţilor oricând şi în orice vreme.

O baterie de 16 kWh litiu ion alimentează un motor electric de 111kW/150 cp. În funcţie de stilul de condus şi de condiţiile de drum, o distanţă între 40 şi 80 de kilometri poate fi atinsă în mod exclusiv pe baterie, exclusiv fără emisii. Roţile maşinii sunt permament acţionate electric. În modul autonomie extinsă, activat atunci când bateria atinge stadiul minim de încărcare, motorul pe benzină activează un generator ce furnizează electricitate. Extinderea de autonomie permite o rază de operare de 500 de kilometri. Ampera poate fi conectată la orice priză casnică standard de 230V/ 16A pentru încărcare. Estimăm că va costa mai puţin de 1 euro pe noapte pentru o încărcare completă, care va furniza 40-80km de acţionare electrică.

Opel va continua să pună accentul pe dezvoltarea vehiculelor compatibile cu mediul înconjurator. Tehnologiile existente oferă un potenţial considerabil pentru a reduce în continuare emisiile CO2 şi consumul de combustibil. Opel îşi propune să conducă în continuare motoarele pe motorină şi benzină spre un viitor mai curat. Va fi o călătorie extraordinară – şi aşteptăm cu nerăbdare să parcurgem acel drum împreună cu dumneavoastră.

ATP Exodus & AMDistribuitor Autorizat de Vânzări şi Service Opel, Bd. Bucureşti nr. 65, cod poştal 430012Baia Mare, Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.