• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Martie , 2012

Olimpiada Specială Maramureș, ediția de iarnă

Olimpiada Specială de Iarnă a devenit o tradiție pentru Fundația Hope and Homes for Children România. Datorită entuziasmului manifestat de copii și impactului pe care l-a avut acest eveniment sportiv la nivel local, și nu numai, oficialii Fundației s-au gândit să continue acest proiect.

 
Deja ne aflăm la a XI-a ediție a Olimpiadei, manifestare sportivă dedicată persoanelor cu nevoi speciale din Maramureș. Astfel, copiii cu nevoi speciale din județ s-au putut bucura de zăpadă la sfârșitul primei decade din luna martie, pe pârtia de schi Icoana, din Cavnic.Prin prezentul proiect, se dorește implicarea unui număr cât mai mare de copii și tineri cu nevoi speciale din județ, pentru a îmbunătăți pe plan local imaginea acestora în comunitate, dar în special pentru a le oferi o zi de neuitat. Au participat în jur de 93 de copii cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din Baia Mare și Sighetu Marmației. Copiii au fost împărțiți în nouă echipe: echipa de buburuze, fluturași, floricele, ghiocei, etc. S-au selectat o serie de activități sportive, diferite tipuri de curse cu săniuța, cursă printre jaloane, fotbal pe zăpadă, ștafetă, aruncarea cu cercul, probele fiind individuale sau de echipă. Pentru a menține voia bună și atenția copiilor, paralel desfășurării evenimentelor sportive au avut loc activități antrenante, iar copiii au primit sandwich-uri și sucuri. Pentru efortul depus, copiii au fost răsplătiți cu diplome de participare și tricouri, care să le aducă aminte de această Olimpiadă. Toți au fost declarați mari câștigători și s-au întors la casele lor cu medalii.
 
Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția generoasă a sponsorului HHC: organizația Bridges for New Beginnings INC, din Statele Unite ale Americii, care, ca în fiecare an, nu a uitat de copiii români. Medaliile sunt contribuția Fundației Special Olympics România. Au fost transmise mulțumiri dl. administrator Cristi Costin pentru că permite an de an organizarea Olimpiadei pe pârtia Icoana. Dar și partenerilor: Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, domnului director general, Nicolae Boitor, și Fundația Hope and Homes for Children România. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.