Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Oamenii faini din USR
Adrian Dan Pop Candidat USR Maramures in Parlamentul European
Maramureșeanul Adrian Dan Pop nu candidează singur în aceste alegeri europarlamentare. Adrian este ales pe lista Alianța Dreapta Unită pentru Parlamentul European, alături de o echipă puternică, tânără, experiență variată și foarte motivată să ofere românilor o Românie Modernă și statutul și respectul pe care le merită în Uniunea Europeană.
USR a reușit să coalizeze în jurul său dreapta politicii românești și vine în fața alegătorilor cu un mesaj clar: Alegeți România Modernă! Nu-i lăsa pe aceeași politicieni din ultimii 35 de ani să-ți fure viitorul! Lista alianței Dreapta Unită cuprinde un număr total de 43 de candidați, iar o parte dintre aceștia vi-i prezentăm în acest număr.
Alina Gîrbea este cofondatoare „Femei în Politică”, are 38 de ani şi este expertă în administraţia europeană, funcţionară europeană permanentă, cu experienţă de 14 ani în Comisia Europeană, Parlamentul European şi Comitetul Economic şi Social European. Ariile sale principale de competenţă acoperă libertăţile civile şi democraţia, drepturile femeilor, dar şi extinderea UE şi relaţiile cu statele din vecinătate.
La 29 de ani, Ramona Goga este una dintre cele mai tinere consiliere locale din țară și cu siguranță cea mai tânără din județul Sălaj. Este specialistă în relații internaționale și afaceri europene și lucrează ca editoare în cercetare științifică.
Adriana Cristian din Cluj-Napoca, este ingineră în telecomunicații, manager de proiect, de risc și de schimbare, cu peste 19 ani de experiență în diverse domenii ca IT, Telecomunicații, Logistică, Producție și Cercetare și de trei ani e și consilier local la Cluj-Napoca. În paralel cu activitatea profesională, este doctorand al Facultății de Științe Politice. A absolvit un master la Facultatea de Studii Europene, în cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Cristina Prună este prima femeie de pe lista USR pentru alegerile europene. Deputată de București la al doilea mandat, este economistă de profesie, iar anterior intrării în politică a studiat și lucrat în mai multe țări vest-europene. Cristina este vocea USR în ceea ce privește promovarea unor proiecte mari care țin de reindustrializare și securitatea energetică a României.
Emilia Mateescu, din Pitești, are 40 de ani și studii juridice și de administrație publică. Cu două decenii de experiență, care includ roluri de avocată, notară sau prefectă a județului Argeș, Emilia știe cum funcționează sistemul și știe cum să-l îmbunătățească.
George Gima, din Constanța, a fost director de cabinet al Ministrului Justiției, Stelian Ion. A fost practic momentul în care a revenit în țară, după 10 ani petrecuți în Franța și în alte țări. În cabinetul ministrului Ion, a avut ca atribuții domeniile legate de afaceri europene și internaționale și chiar au fost câteva luni cu reforme intense, ce au permis României să aibă cel mai bun raport MCV de la aderarea României la UE, care de altfel a fost și ultimul înainte de ridicarea acestui mecanism. Anterior, în Franța, a lucrat la KPMG Paris, unde a efectuat misiuni deconsultanță pentru clienți și parteneri ai companiei (organizații internaționale sau clienți privați): pe continentul african (Nigeria, Africa de Sud, Guineea, Maroc), în America de Sud (Uruguay, Argentina, Brazilia), SUA și multe state ale UE.
Vlad Botoș, europarlamentar USR, crede că munca de om politic la nivel european înseamnă nu doar efort constant, ci și abilități de negociere, diplomație, pentru că doar așa reușești să-ți atragi aliați în susținerea ideilor și principiilor politice. La nivel european contează extrem de mult conținutul și mai puțin ambalajul. Tocmai de aceea, Vlad Botoș se bucură de aprecierea și susținerea multor lideri europeni, oameni care influențează și vor influența destinul a 450 de milioane de cetățeni europeni dar și direcția continentului și lumii în care trăim.
Dan Barna, vicepreședinte USR și deputat de Sibiu la al doilea mandat, este licențiat în Drept la Universitatea din București, absolvent de master în Management de proiect la Universitatea Politehnică din București și absolvent al programului de formare de formatori al International Development Law Organisation din Roma. În primul mandat de deputat a fost vicepreședintele Comisiei pentru politică externă și membru în Comisia pentru afaceri europene. În 2016, a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, iar experienţa în Guvernul tehnocrat l-a convins că România are nevoie de oameni competenţi şi integri care să se implice în politică. S-a înscris în USR, iar din octombrie 2017 a fost ales președintele partidului. Dan Barna a coordonat proiectul Fără Penali în Funcții Publice, prima inițiativă civică pe cale să modifice Constituția României, care a strâns un milion de semnături. În 2020 a fost numit vicepremier, mandat în timpul căruia s-a implicat activ în realizarea PNRR, în dezbaterile privind relansarea economică și atragerea de investiții în România, a asigurat coordonarea coaliției de guvernare, care a reușit să treacă prin Parlament bugetul pe 2021 cu o sumă record alocatăinvestițiilor: 61,4 miliarde delei. În calitate de vicepremier a coordonat activitatea ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, Transporturilor, Justiției, Economiei, Sănătății și Digitalizării.