• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 Mai , 2012

O viziune asupra dezvoltării Maramureşului

Nu mai încape îndoială pentru nimeni: Maramureşul este un loc binecuvântat de Dumnezeu, pe care oamenii credincioşi, harnici, oneşti şi demni îl sfinţesc, în fiecare zi, prin munca şi dăruirea lor. Tocmai de aceea, dezvoltarea şi viitorul acestui judeţ a devenit testament sacru şi datorie de onoare pentru preşedintele Mircea Man. Cartea de căpătâi a dezvoltării pentru perioada 2014-2020 este un plan strategic complex, serios, care acoperă toată domeniile şi valorifică toate oportunităţile judeţului. 

 

O dezvoltare care îşi rădăcinile în istoria, tradiţiile şi identitatea locului, sprijinită pe noile instrumente ale Uniunii Europene care vor începe să funcţioneze în perioada 2014-2020. Următorii 8 ani reprezintă o perioadă crucială pentru viitorul acestor locuri. O perioadă în care e nevoie de viziunea şi curajul unui lider puternic, ca şi Mircea Man, care nu se teme să gândească şi să implementeze proiecte importante pentru judeţ.

Dezvoltarea judeţului se va baza pe un document strategic şi complex, elaborat de Consiliul Judeţean, care are ca principal obiectiv: transformarea judeţului Maramureş într-o marcă înregistrată, universal valabilă, care să permită dezvoltarea şi promovarea judeţului ca o destinaţie atractivă pentru investitori şi turişti, stimularea dezvoltării unei economii competitive şi sustenabile, bazate pe o infrastructură modernă şi un sistem de servicii de înaltă calitate, accesibile tuturor, cu sprijinul unei forţe de muncă înalt calificată, corespunzător remunerată, în respectul legii.

 

Documentul propune pe baza analizelor, soluţii şi măsuri în 11 domenii de bază:

1.     Investiţii pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă stabile, întărirea competitivităţii IMM-urilor.

2.     Întărirea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării.

3.     Promovarea ocupării forţei de muncă şi sprijinirea mobilităţii acesteia.

4.     Investiţii în educaţie, abilităţi şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.

5.     Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii fizice de bază.

6.     Protecţia mediului, promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor.

7.     Susţinerea dezvoltării rurale şi a sectorului agricol.

8.     Asigurarea serviciilor de sănătate şi asistenţă socială.

9.     Susţinerea şi dezvoltarea sectoarelor învăţământ, cultură, tineret şi sport.

10.      Dezvoltarea turismului.

11.      Întărirea capacităţii instituţionale și o administraţie publică eficienta

 
 
 

Strategia judeţeană este orientată înspre o dezvoltare de, şi/sau împreună cu organizaţii non-guvernamentale, instituţii, specialişti pe diverse domenii, reprezentanţi ai societăţii civile, persoane independente, animaţi de interesul comun, contribuţia la dezvoltarea durabilă a judeţului Maramureş, prin activităţi specifice, dezbateri, întâlniri pe grupuri de specialitate, intervenţii punctuale pe probleme de interes comun. Strategia judeţeană de dezvoltare durabilă a judeţului Maramureş este un document de bază, care, alături de planurile de dezvoltare elaborate la nivelul celorlalte judeţe din cadrul regiunii, va sta la baza elaborării şi definitivării Planului regional de dezvoltare – Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Comentariile celorlalți

cristian pe 21.05.2012 la 23:19
care dezvoltare domnu man. minciuni de 4 ani incoace. mai vreti la ciolan inca 4 ani sa va faceti plinu. eu cred ca s-a terminat pt pdl drumu

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.