• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Iulie , 2013

O şedinţă cu scântei

Ultima şedinţă de Consiliu Local a avut de toate. De la căldură, la multe proiecte de hotărâre, de la plictis, la discuţii aprinse, aşa cum nu prea se întâlnesc prin şedinţele CL. Au fost prezenţi 20 de consilieri băimăreni, iar, după începerea şedinţei, au plecat doi dintre aleşi, motivat.

 
 
 

Undeva spre jumătatea borderoului de şedinţă, numărul aleşilor a ajuns spre 16-15 chiar. Consilieri, mai ales liberali, au ieşit, au lipsit la votul unor proiecte importante, care necesitau mai mult de o majoritate simplă. Potrivit surselor noastre, lideri liberali au încercat să determine un fel de boicotare a şedinţei, printr-o prezenţă redusă a consilierilor. Nu ştim dacă este aşa, cert este că de la poziţia 23 de pe borderoul de şedinţă, până la 32, proiectele de hotărâre au fost retrase de către primarul Cătălin Cherecheş.

 

Printre proiectele aprobate: problema Cinematografului „Minerul”.S-a luat act de transmiterea dreptului de proprietate, prin efectul legii, asupra acestui imobil, din proprietate privată a Statului şi administrarea RADEF „Româniafilm”, în proprietatea publică a Băii Mari şi administrarea CL Baia Mare.

Primarul de Baia Mare a spus că RADEF nu a răspuns adreselor Primăriei băimărene, demers care v-a continua, în paralel cu aducerea acestui imobil în administrarea Băii Mari. Procesul este complicat, dar legea este de partea administraţiei băimărene.

Un alt proiect important a fost cel prin care se stabileşte Ziua municipiului Baia Mare în duminica în care se sărbătoreşte praznicul pogorârii Sfântului Duh – Sărbătoarea Rusaliilor, potrivit calendarului ortodox şi greco-catolic.

Cătălin Cherecheş a precizat că nu va fi o sărbătoare cu „mici şi bere”, ci vor fi zile cu caracter cultural.

Apoi, s-a aprobat înfiinţarea unui parc natural în zona metropolitană a Băii Mari şi o rectificare a bugetului general centralizat. A fost prezentată o listă a proiectelor majore ale municipiului pentru perioada 2014-2020.Primarul Cătălin Cherecheş a dorit să fie prezentate proiectele într-un format vizibil pentru toţi consilierii, dar cei care s-au ocupat de probleme nu au fost pregătiţi, aşa că primarul de Baia Mare a prezentat singur, vădit deranjat de situaţie, proiectele propuse. Lista este ambiţioasă, sunt proiecte în valoare de peste 500 de milioane euro, dar va fi o listă „elastică”, ea putând fi modificată în funcţie de situaţii sau de oportunităţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.