• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 13 Noiembrie , 2012

O nouă IMMAGINE a frumuseţii

Un salon de înfrumuseţare în care afacerea este motivaţia, dar pasiunea reprezintă motorul. O altfel de abordare a esteticii, privită ca ansamblu al frumuseţii şi sănătăţii. IMMAGINE este un salon în care educaţia este transmisă mai departe.

 
 
 

Deschis de curând, salonul de înfrumuseţare IMMAGINE este situat pe str. G. Coşbuc, nr. 2, imediat lângă cafeneaua „No Stress”. La prima vedere, nimic deosebit faţă de alte saloane de gen. Aceleaşi aparate moderne, aceleaşi servicii de cosmetică, coafură, masaj terapeutic, reflexoterapie, manichiură şi pedichiură. Şi, totuşi… I-am păşit pragul, invitaţi de Maria Breban, proprietara salonului, să asistăm la o oră de dirigenţie despre estetică, frumuseţe şi sănătate. Şi chiar asta a fost, fiindcă un grup de douăzeci de eleve din clasa a XII-a G, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, însoţite de dirigintele lor, Codruţa Mureşan (profesor de limba şi literatura română), şi-au ţinut ora de dirigenţie aici. În timp ce domnişoarele, împărţite în grupuri, s-au răspândit prin încăperile salonului, am întrebat-o pe Codruţa Mureşan despre motivaţia unei asemenea acţiuni.

„Atât ca femeie, cât şi ca profesor, sunt conştientă cât de important este pentru ele să ştie ce înseamnă o igienă personală, sau ce presupune un look. Consider că este momentul în care trebuie să afle cât de uşor frumuseţea naturală poate fi compromisă. Vedem azi multe tinere care tind spre superficialitate, spre o dedublare a propriei personalităţi şi nu mai ţin cont de naturaleţe. Sunt la vârsta la care exuberanţa specifică le poate împinge uşor spre greşeli ce nu vor mai putea fi reparate şi pe care mai târziu le vor regreta, greşeli care le îmbătrânesc înainte de vreme”, a precizat Codruţa Mureşan.

Plăcut surprinşi de această abordare educativă a esteticii, am stat de vorbă cu Maria Breban.

 

„Această latură educativă înseamnă foarte mult pentru mine. O fac cu plăcere, datorită pasiunii pentru profesie. De altfel, pe această linie am fost invitată la Colegiul Economic Nicolae Titulescu să particip, cu o temă de estetică, în cadrul programului “Festivalul Naţional al Şanselor Tale”. Aştept, cu nerăbdare, să văd cu ce probleme se confruntă tinerii în domeniul cosmeticii. Consider că este o şansă şi pentru mine. Am mai luat legătura şi cu Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi urmează să stabilim o întâlnire. Încă nu am pregătit o temă anume, dar voi aborda suplimentar şi problema produselor cosmetice româneşti, care sunt atât de apreciate peste tot în lume şi pe care noi românii abia învăţăm să le apreciem. De altfel, noi ne axăm în mod special pe produsele din gama GEROVITAL Plant pentru tratamentul acneei şi al părului, GEROVITAL Prof. Dr. Ana Aslan pentru prevenirea procesului de accelerare a îmbătrânirii şi ASLAVITAL pentru tratamentul tenului. Alături de acestea, folosim şi produse naturiste. Avem o colaborare foarte bună cu o farmacistă care este specializată şi în acest gen de produse. În acelaşi timp, suntem conştienţi că, atunci când e cazul, noi suntem legătura dintre client şi medicul dermatolog”, a spus Maria Breban, cosmetician şi propietara salonului.

 

Bărbaţi noştri-s mai frumoşi!

 

„Vreau să promovăm imaginea bărbatului în societate şi am să motivez de ce. Turiştii care ne vizitează ţara spun: O, aveţi femei extraordinare! Româncele sunt foarte frumoase! Iar eu întreb: Bărbaţii noştri unde sunt? De ce bărbaţii trec neobservaţi? De ce să nu promovăm şi imaginea bărbatului? Şi, atunci, poate noi îi ajutăm”.

Maria Breban
 

Pentru italieni, ca acasă

 

„La început, când făceam activităţi de promovare, am cunoscut un grup de italience care erau venite în Baia Mare pentru servicii de estetică dentară. Întâmplarea face să fi stat zece ani în Italia, unde am lucrat tot ca şi cosmeticiană, deci să vorbesc foarte bine limba, să cunosc obiceiurile şi mentalitatea italiană. Ei, le-am spus acestor doamne că am acest salon de înfrumuseţare şi le-am invitat să-şi facă programări. Au fost foarte încântate să li se vorbească în limba lor, de oferta primită, dar totodată şi sceptice faţă de serviciile pe care aş putea să le ofer. Vreau să spun că, după ce au văzut că sunt primite ca acasă, că serviciile se ridică la nivelul dorit de ele, fiecare a mai dorit să-şi facă un serviciu anume la noi. Ştiu că, în Baia Mare, există o importantă comunitate de italieni. Atât domnii, cât şi doamnele se vor putea simţi la noi ca acasă”.

Maria Breban

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.