Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu BotiÈ™ pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 9 Noiembrie , 2010
O noua aparitie a Familiei romane
* A aparut un nou numar al revistei pentru solidaritatea romanilor de pretutindeni, Familia romana, An 11, nr.3 (38). Pastrandu-si profilul editorial cu care ne-a obisnuit, Familia romana ne propune si de aceasta data articole de istorie, literatura, spiritualitate, interviuri, prezentari de carti si reviste de cultura.
Din acest numar al Familiei romane, o parte consistenta ii este consacrata lui stefan Popa Popa’s, un roman de geniu, cel mai mare caricaturist al lumii (si cel mai rapid in acelasi timp; 131 de caricaturi intr-o ora), prezent cu lucrarile sale la numeroase saloane internationale, posesor a peste 100 de premii obtinute in Romania si a 58 de premii obtinute in strainatate, omul cu recorduri omologate in Cartea Recordurilor (cel de anduranta presupunand desenarea a 1.527 de portrete color timp de 10 zile si 10 nopti), romanul despre care s-a spus ca deseneaza mai repede decat umbra sa si este cu patru secunde mai rapid decat calculatorul. Cea de-a doua sectiune a revistei ii este dedicata lui Mihai Eminescu („Eminescu – 160”), urmand apoi capitolele de „Spiritualitate”, „File de istorie”, „Cununa de aur a Romaniei” (despre volohii din Carpatii Padurosi, romanii de pe Valea Timocului, din Serbia si cei din Ucraina) si cel, asa cum ii sade bine unei reviste care se adreseaza romanilor de pretutindeni, rezervat „Romanilor in lume”.
Articole numeroase, scrise cu har, unele dintre ele avand titluri extrem de incitante: „Reflectii asupra romanelor despre Hristos. Intre cultura si cult” (Adrian Botez), „Despre Crestinismul arab, intre traditie si teritorialitate” (drd.Stelian Gombos), „In tara ta calci pe toata talpa, intr-o tara straina calci pe varfuri” (Vavila Popovici). Lectura Familiei romane nu poate decat sa incante si de aceasta data. Istoria, literatura, arta si religia si-au gasit intre paginile revistei un loc in care convietuiesc armonios si, pentru cititor, incitant.
Popa’s in Olimp
Stefan Popa POPA’s si-a construit prin talentul sau un destin artistic cu rezonanta universala. Mai putin cunoscut in Romania, Popa Popa’s are o priza deosebita in lume, mai ales in lumea inalta, conturandu-si un aer de legenda. Revista „Familia romana” se preocupa in acest numar de profilul de exceptie al timisoreanului, pentru a sugera cititorilor ei ca in Romania traiesc oameni cu resurse de genialitate (...)
Maestrul stefan Popa POPA’S este inconjurat de o certa recunoastere internationala, mai putin stiuta de noi, motiv pentru care ne-am documentat special pentru a-l prezenta tuturor acelora care cred in valorile culturii romanesti (...) Acceptat de mari personalitati politice si culturale ale lumii, onorat cu aproape 60 de premii internationale, artistul roman este una dintre marile revelatii ale artei plastice contemporane (...)
Jurnalistul francez André Baur e de parere ca stefan Popa POPA’S este o forta a naturii... singurul om mai rapid cu patru secunde decat calculatorul. Celebrul timisorean este si singurul artist acreditat la marile summit-uri internationale (...) Maestrul, Nostr Adamus, are olimpul lui. Ori, mai exact, POPA’S locuieste in Olimp. Din cand in cand coboara pentru a creiona fata nevazuta a lumii. De aceea revista „Familia romana” si-a propus sa-l arate romanilor de pretutindeni” - Prof. Ioana Petreus, redactor sef adjunct Familia Romana
Ioan BOTIS
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.