• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

O fuziune pe semicerc

Baia Mare a fost oraşul unde s-a născut legenda Minaur. O echipă de handbal care a închis poarta rezultatelor bucureştenilor aroganţi prin performanţă. Lascăr Pană a scris istorie într-un sport în care nu prea ne mai regăsim. Actualul primar, Cătălin Cherecheş, doreşte ca legenda să reînvie, iar gloria să poposească din nou în vitrinele clubului.

 

Pentru a duce mai departe acest demers, primarul băimărean a mediat şi a lămurit conducerile celor două cluburi de handbal din oraş Extrem şi Minaur să fuzioneze pentru a putea fi mai uşor conduse, finanţate, sponsorizate. A rezultat HCM Minaur, o structură, un club care are secţie de fete, respectiv HCM, şi cea de băieţi, Minaur. Vor urma promovarea şi rezultatele care să aducă echipa în prima parte a clasamentului, poate chiar în zona cupelor europene. Fetele de la HCM sunt pe doi şi pot produce o mică surpriză în campionatul feminin.

 

„De o vreme, oraşul nostru trăieşte o perioadă nefastă pentru handbalul masculin. Echipa noastră fanion, care a dus prestigiul Băii Mari, al handbalului românesc peste hotare, Minaur, acum câţiva ani, a retrogradat. Cred că a venit momentul să depăşim acest obstacol, să intrăm pe o pantă ascendentă spre perfomanţă. De 20 de luni de când sunt primarul Municipiului Baia Mare am dorit să creez la nivelul mişcării handbalistice o unitate în ceea ce priveşte decizie, finanţare şi performanţă. Cred că cel mai nefericit lucru la nivelul handbalului masculin a fost această competiţie nedreaptă între cluburile Minaur şi Extrem. Cu toată aprecierea pe care o am faţă de cele două cluburi, cred că Municipiul Baia Mare trebuie să se orienteze spre o singură echipă care să concureze cu altele din ţară, să ajungem din nou emblema handbalului românesc, chiar a handbalului european. Vreau să mulţumesc aici şi Consiliului Local Baia Mare, care a înţeles necesitatea sprijinirii atât a sportului de masă, cât şi a celui de performanţă.

Avem acum un ţel şi un lot comun la echipa de băieţi, de a aborda promovarea, să intrăm mai apoi în liga superioară, spre înalta performanţă, Cupele Europene, spre ceea ce băimărenii îşi doresc de la sportivi. Am realizat, în cursul săptămânii trecute, acest protocol, transferul jucătorilor, astfel înct HCM să fie echipa care promovează în acest an.

Va urma apoi ca Extremul să rămână echipa a doua, cea în care ne rulăm jucătorii tineri, viitorul acestei echipe. Este important să ne gândim şi ce facem cu tineretul nostru, care va fi viitorul handbalului băimărean. Le mulţumesc celor de la Extrem, domnilor Leontin Pop şi Francisc Korponay, care au înţeles şi au achiesat la propunerea mea, din înţelepciune şi iubire faţă de handbalul băimărean, faţă de oraşul nostru şi valorile sale, pentru că handbalul este un simbol al Băii Mari”.

 
 
Cei care conduc
 

Structura clubului a suferit modificări, la fel ca şi loturile celor două echipe. Noua structură este formată dintr-un consiliu director, un preşedinte, un director executiv şi doi directori sportivi, ai celor două secţii, handbal fete şi handbal băieţi.

Preşedintele HCM Municipal Minaur este Francisc Korponay, om de afaceri băimărean care în ultimii ani a investit bani şi suflet în sportul local.

Consiliul director este format din Leontin Pop, Marinel Zoicaş (care provin din structura Extremului), Răducu Pop, Ştefan Bilaşco, Nicolae Bud şi Vasile Barbul.

Directorul executiv al clubului a fost ales Liviu Bala, iar cei doi directori sportivi sunt Vasile Viman la băieţi şi Daniel Kotecz la echipa de fete.

Lotul prin care se doreşte obţinerea unor performanţe deosebite este format din: Irimuş Ionuţ, Pop Răzvan şi Andrei Drăghici (portari), Levente Orban, Alexandru Balint, Răzvan Udriştoiu, (extreme stânga), Alexandru Stamate, Viorel Fotache şi Stelian Babici (inter stânga), Alin Bondar şi Andrei Buciuman (centrii), Bogdan Mihai şi Silviu Surducan (inter dreapta), Flaviu Gaie şi Janos Olah (extreme dreapta), Mihai Buşecan, Bogdan Baican şi Cătălin Crăciun (pivoţi), Iuliu Varady şi Petre Pop, antrenori.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.