• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Septembrie , 2012

„O comună, o singură şcoală”

Pe model occidental, primarul Ioan Stegeran a gândit să adune   într-o singură şcolă toţi copiii din comuna Fărcaşa. Astfel, în centrul de comună – Fărcaşa, a fost inaugurată noua clădire a şcolii, un imobil modern, cu 12 săli de clasă, laboratoare, amfiteatru etc, iar de săptămâna viitoare toţi elevii se vor bucura de această şcoală nouă. 

 

„O comună, o şcoală”, Aceasta este deviza pe care doreşte să o aplice din acest an primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegeran. „Modelul” a fost preluat din Occident, unde nu funcţionează şcoli în fiecare sat, ci copiii sunt transportaţi cu microbuze la o şcoală centrală, modernă, cu profesori buni, elevi mulţi şi implicit competiţie şcolară mai acerbă.

 

Pe acest principiu, primarul ar vrea să păstreze în comună două grădiniţe şi să realizeze o grădiniţă nouă cu program prelungit, în aşa fel încât să vină în sprijinul părinţilor.

Cum educaţia este o prioritate a autorităţilor locale, elevii au beneficiat de numeroase proiecte şi vor beneficia de altele şi mai inedite. Pe lângă săli de sport şi bază sportivă, care funcţionează deja la cele mai înalte standarde, primarul doreşte să realizeze un bazin de înot.

Mai mult, s-au achiziţionat deja schiuri şi clăpari, în aşa fel încât, începând cu iarna trecută, elevii au putut beneficia gratuit de cursuri de ski, atât transportul, cât şi cursurile fiind suportate din bugetul local.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.