• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Noiembrie , 2012

„Nu am fost omul care să dărâme ceea ce s-a construit înaintea mea”

Reporter: De ce candidaţi pentru funcţia de senator?

Pamfil Cristea: Motivele pentru care candidez sunt repetatele eşecuri ale guvernărilor postdecembriste în a aduce un nivel mai bun de trai pentru toţi românii, în a aduce un viitor predictibil pentru copiii noştri, în a aduce o Românie prosperă, care să ocupe un loc mai bun în fruntea naţiunilor lumii.

 

Rep: Despre echipa candidaţilor PP-DD?

P.C.: Pot să spun că dintre cei 25 de candidaţi pe care i-am avut cu solicitări de candidatură, Biroul Permanent Judeţean, prin vot liber, deschis, a ales candidaturile actuale. Cei 10 candidaţi sunt cunoscuţi, 4 în Maramureşul Istoric şi 6 „dincoace de Deal”.

 

Rep: Despre programul PP-DD?

P.C.: PP-DD are un program de 100 de puncte întocmit la nivel naţional, din care, cele mai importante 10 puncte sunt următoarele: relansarea economiei naţionale, combaterea sărăciei şi a şomajului, reforma Statului şi a instituţiilor publice, credibilizare Justiţiei, redresarea agriculturii, modernizarea sistemului sanitar, reorganizarea sistemului de învăţământ, dezvoltarea infrastructurii naţionale, protecţia mediului şi exploatarea surselor alternative de energie, apărarea şi promovarea intereselor naţionale ale României pe plan extern.

Acest program al PP-DD ni l-am însuşit fiecare dintre noi şi îl promovăm la nivelul colegiilor. În acelaşi timp, adaptând la nivel de colegiu aceste linii directoare. Problemele pe colegii sunt specifice şi fiecare dintre candidaţi are şi anumite puncte pe care le-a extras din contactul cu comunităţile din colegiu.

 

Rep: Ce nu veţi face niciodată dacă veţi câştiga fotoliul de senator?

P.C.: Întâi aş spune ce voi face! Voi duce o politică de bun simţ, o politică în interesul românilor, în interesul băimărenilor, în interesul comunităţilor din Colegiul 1 Senat. Nu voi lipi niciodată un afiş de-al meu peste afişul unui alt candidat, lucru ce mi s-a întâmplat zilele trecute. Despre ce nu voi face? Ce mă deranjează? Oportunismul politic mă deranjează, şi inconsecvenţa în idei, concepte şi traseismul politic.

 

Rep: Ce vă recomandă în faţa alegătorilor?

P.C.: O carieră şi o experienţă profesională de 30 de ani în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cele 3 Facultăţi pe care le-am absolvit, un curs postuniversitar, un master în drept şi o mai recentă experienţă în domeniul afacerilor. Faptul că peste tot pe unde am trecut am construit, nu am fost omul care să dărâme ceea ce s-a construit înaintea mea.

 

Rep: Ce priorităţi veţi avea dacă veţi ajunge senator?

P.C.: Îmi doresc pentru maramureşeni şi băimăreni, în primul rând, să am o colaborare strânsă cu autorităţile publice locale şi să pot promova la nivelul Parlamentului ideile cele mai bune născute din comunitatea băimăreană şi maramureşeană. De asemenea, ce îmi doresc cel mai mult este să reuşim să depăşim starea de sărăcie în care se zbate cea mai mare parte dintre maramureşeni. Pentru că aceste guvernări succesive au adus maramureşenii într-o stare de sărăcie cum nu s-a mai pomenit. Toţi cei cu care vorbesc acuză sărăcia în care se zbat foarte multe familii din judeţul nostru, acuză oportunismul politicienilor, faptul că au făcut promisiuni foarte multe pe care nu le-au îndeplinit. Însă, din toate discuţiile purtate cu maramureşenii, reiese faptul că îşi doresc o schimbare reală în România, foarte mulţi afirmând că „aşa nu se mai poate!”. Pentru că facturile la utilităţi sunt tot mai mari, preţul carburanţilor a crescut foarte mult şi toate celelalte, iar românii nu mai rezistă mult în actualele condiţii.

 

Rep: Şi există soluţii reale pentru aceste probleme?

P.C.: Soluţiile reale ies din următoarea idee. Şi eu mă duc în primul rând în Parlament pentru a vota un prim ministru de la PP-DD, după care acest premier să îşi aleagă Guvernul atât din stânga, cât şi din dreapta (USL, respectiv PD-L, ARD etc). Şi în felul acesta am ajunge în armonie în Guvern, am ajunge la un fel de Guvern de coaliţie naţională, care în sfârşit ar putea aduce acţiune politică coerentă la nivel naţional, ceea ce ne dorim de foarte mult timp. Dacă ne menţinem actuala opţiune de a numi un prim-ministru din USL sau din ARD, conflictele se vor perpetua şi nu vor aduce nimic bun. Singura soluţie pe care o văd este aceasta, de a numi prim-ministru din partea PP-DD, care, fiind un partid de centru, poate coaliza în jurul lui toate forţele politice semnificative din România.

 
 

„Motivele pentru care candidez sunt repetatele eşecuri ale guvernărilor postdecembriste în a aduce un nivel mai bun de trai pentru toţi românii, în a aduce un viitor predictibil pentru copiii noştri, în a aduce o Românie prosperă, care să ocupe un loc mai bun în fruntea naţiunilor lumii”.

Pamfil Cristea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.