• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

Noua Lege a Sănătăţii, consultări în Baia Mare

Ministerul Sănătăţii a organizat în Baia Mare o sesiune de consultări cu privire la noua Lege a Sănătăţii. Au fost prezenţi reprezentaţi ai autorităţilor locale, profesioniştii din sistem, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, presa locală.

 
 

Prezentarea şi discuţiile au fost moderate de secretarul de stat, conferenţiar universitar dr. Florian Bodog, şi de Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Maramureş.

Această întâlnire este organizată de minister în 14 oraşe din ţară, din nevoia de a explica specialiştilor din medicina judeţeană, locală prevederile proiectului noii Legi a Sănătăţii. Secretarul de stat a spus că sunt propuse modificări importante pentru sistemul sanitar în domeniile de interes precum asigurările de sănătate, asistenţa medical primară, asigurarea calităţii serviciilor de sănătate şi modul de organizare al spitalelor.

Printre modificările cele mai importante se regăseşte reorganizarea Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS). Acestea vor dispărea în forma de organizare actuală, prin înfiinţarea unor CAS regionale, care vor prelua toate problemele regiunilor pe care le reprezintă.

Doctorul Bodog a spus că nu se cunosc încă centrele regionale, dar că în perioada următoare se va clarifica şi acest aspect. El a mai spus că cetăţenii nu trebuie să se teamă, pachetul de bază de servicii medicale va satisface nevoile populaţiei. Iar pentru cei care vor dori servicii suplimentare, vor plăti ce se face în plus.

Pe lângă aceste consultări, în Baia Mare a poposit şi o Caravană de informare a cetăţenilor cu date des pre noua Lege a Sănătăţii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.